Президентът на САЩ Доналд Тръмп е поискал от съветника си

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп е поискал от съветника си
Коментари Харесай

Белият дом кани Путин във Вашингтон за среща наесен

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп е изискал от съветника си по националната сигурност Джон Болтън да предложения съветския държавен глава Владимир Путин във Вашингтон за среща наесен, предадоха организациите, като се позоваха на прессекретаря на Белия дом Сара Сандърс.

Сандърс заяви новината в обява в Туитър. В нея тя декларира, че Тръмп е изискал от Болтън да предложения Тръмп и прибавя: " Обсъжданията към този момент са в ход ".

Това беше следващата обявена от прессекретаря на Белия дом Сара Сандърс нова информация след срещата на Тръмп и Путин по-рано през седмицата във Финландия.

Предполага се, че новата среща ще се състои в Белия дом, само че Сандърс не посочи къде ще се срещнат Тръмп и Путин.

ТАСС отбелязва, че в питане до Белия дом американското президентство е отказало да посочи вероятни дати за срещата във Вашингтон и да даде каквито и да било детайлности за тези планове.

Путин и преди е бил в Съединени американски щати, в това число на визити в Тексас и Ню Йорк, и беше в Белия дом при президента Буш.

Срещата в Хелзинки беше първата пълноценна руско-американска среща на върха след избирането на Тръмп за президент през 2016 година, съобщи Българска телеграфна агенция. Дотогава контактите сред двамата водачи се осъществяваха в коридорите на многостранни срещи.

Поканата беше оповестена единствено часове откакто президентът написа в Туитър, че чака с неспокойствие втора среща с Путин. Той отбрани дейностите си на срещата на върха в понеделник в Хелзинки, където двамата водачи разискаха редица въпроси, в това число за тероризма, сигурността на Израел, разпространяването на нуклеарните оръжия и Северна Корея.

" Има доста отговори на тези проблеми, някои са лесни, други не са, само че всички те са решими ", написа Тръмп в Туитър,

Обявяването на поканата става в миг, когато Белият дом се стреми от дни да оправи обърканите изказвания за съветска интервенция на изборите през 2016 година, след които Тръмп стана президент. Публичното слагане от президента на Съединени американски щати под подозрение на отговорността на Русия, станало на общата му конференция с Путин в понеделник, провокира стихия от рецензии както от демократи, по този начин и от републиканци и принуди президента да признае обществено за своя неточност.

По-рано през вчерашния ден Белият дом съобщи, че Тръмп " не е склонен " с предлагането на Путин за замяна сред двете страни на лица за разпит, предвиждаща 12 руснаци, упреквани за интервенция в изборите през 2016 година, да бъдат разпитани в Съединени американски щати, в подмяна на което в Русия да бъде разпитан някогашният дипломат на Вашингтон в Москва Майкъл Макфол.

Белият дом се разграничи от това предложение на Путин, окачествено на срещата в Хелзинки от Тръмп като " необикновено " и промени мнението си по въпроса тъкмо преди Сенатът да гласоподава с огромно болшинство резолюция против предлагането. Това беше първото намерено изложение на сериозна позиция от Конгреса против дейностите на Тръмп на срещата в Хелзинки.

Сандърс съобщи, че предлагането е било направено " откровено ", само че че " Тръмп не е склонен с него ". Тя изрази вяра Путин да направи по този начин, че упрекнатите руснаци " да дойдат в Съединени американски щати, с цел да бъде потвърдена невинността или виновността им ".
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР