Президентът на САЩ Доналд Тръмп е поискал днес от своите

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп е поискал днес от своите
Коментари Харесай

Румен Радев: Тръмп поиска всички в НАТО да увеличат незабавно разходите си за отбрана до 2% от БВП

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп е изискал през днешния ден от своите сътрудници от НАТО да усилят неотложно до 2% от Брутният вътрешен продукт на техните страни разноските за защита. Това заяви президентът Румен Радев пред български публицисти в коридорите на срещата на ръководителите на страните от пакта в Брюксел, съобщи Българска телеграфна агенция.

„Днешната среща е доста значима, тъй като би трябвало да показва единството, солидарността и решителността на всички страни членки. Засега въпросите стават повече от отговорите. Президентът Тръмп, който приказва първи, сложи въпроса освен да се реализиран два %, и то през днешния ден, а към този момент нова преграда – четири %. Той потегли, откакто разгласи това“, разясни българският държавен глава.

Президентът Радев е сложил пред своите сътрудници въпроса какво става с трансатлантическата връзка, която е гръбнакът на НАТО като военни качества, в случай че не бъдат достигнати тези два % в този момент. Никой не приказва за четири %, това сега не се разисква, уточни Радев. Това е жизненоважно за бъдещето на организацията, касае всички страни, добави той.



Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР