Президентът на САЩ Доналд Тръмп е подписал указ за имиграцията,

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп е подписал указ за имиграцията,
Коментари Харесай

Тръмп подписа указ, затягащ правилата за предоставяне на убежище

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп е подписал декрет за имиграцията, който изисква от търсещите леговище да подават молбите си на пункта, където влизат в Съединени американски щати и не разрешава на незаконните имигранти да желаят леговище, оповестяват американските медии.

" Ние имаме потребност от хора в нашата страна, само че те би трябвало да дойдат законно и би трябвало да имат заслуги ", посочи Тръмп пред публицисти преди да се качи на самолета за Париж.

Указът беше подписан, откакто преди седмици Тръмп даде обещание да се оправи с незаконната имиграция, откакто кортеж от няколкохиляди мигранти се насочва към южната границата на Съединени американски щати от Централна Америка.

Законът е краткотрайна мярка и заобикаля настоящите закони, които гласят, че всеки, който кандидатства за леговище в Съединени американски щати, има право да бъде изслушан, без значение дали са пристигнали законно или незаконно.

Мярката съставлява част от последните опити на Тръмп да затегне сигурността по границата и да спре имиграцията. Преди междинните избори за Конгреса на Съединени американски щати Тръмп обмисляше да приключи даването на поданство по рождение - политиката, която подсигурява, че всички деца, родени на територията на Съединени американски щати, автоматизирано се трансформират в американски жители.

" Ние сме единствената страна в света, в която човек идва и има бебе и то е жител на Съединени американски щати в продължение на 85 години с всички тези изгоди ", разяснява Тръмп, допълвайки: " Това е неуместно. Това е неуместно. И на това би трябвало да бъде комплициран край. "

Всеки декрет, който приключва поданството по рождение, евентуално ще провокира парламентарен спор и ще бъде оспорен в Конституционния съд, защото поданството по рождение понастоящем е обезпечено според 14-тата корекция на Конституцията на Съединени американски щати.

В допълнение към измененията в политиката, Тръмп също по този начин ускори физическата защита на границата сред Съединени американски щати и Мексико, чиято дължина е към 3200 км. Над 5200 американски бойци бяха изпратени на границата, с цел да повдигнат огради от бодлива тел и да обезпечат наблюдаване и логистична поддръжка на чиновниците на Националната армия, митничарите и граничарите.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР