Президентът на САЩ Доналд Тръмп е недоволен от съпротивата на

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп е недоволен от съпротивата на
Коментари Харесай

Тръмп е недоволен от Болтън, пише в. Вашингтон пост

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп е неудовлетворен от съпротивата на своя асистент по националната сигурност Джон Болтън против напъните на Вашингтон за решение на спора в Афганистан и се старае да го държи настрани от тази тематика, съобщи ТАСС, цитирайки в. "Вашингтон пост ".

Тази обстановка повдига въпроса за въздействието на Болтън в администрацията на Тръмп, отбелязва вестникът. Според негова информация името на Болтън не е било в първичния лист на поканените на среща на Тръмп с висши съветници, на която са били обсъждани вероятностите за подписване на съглашение с талибаните. Причина били опасенията, че той и помощниците му ще бъдат срещу съглашението и може да разкрият детайлности пред медиите.

Болтън в последна сметка получил покана, откакто негов асистент я е изискал непосредствено. По време на срещата президентът и неговият консултант са изразили противоположни позиции за политиката на Съединени американски щати в Афганистан. Разногласия сред Болтън и Тръмп има и по въпросите, свързани с Иран и Северна Корея.

На фона на възходящото напрежение Болтън се стреми да разшири дипломатическата част от работата си. Неотдавна той посети Молдова, Беларус и Украйна, срещна се със секретаря на Съвета за сигурност на Русия Николай Патрушев и играе основна роля в политиката на Съединени американски щати във връзка с Москва, отбелязва в. "Вашингтон пост ", който счита, че макар различията с Тръмп той съумява да реализира някои от задачите си.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР