Президентът на САЩ Доналд Тръмп е най-следваният лидер в Туитър

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп е най-следваният лидер в Туитър
Коментари Харесай

Лидерите с най-много последователи в Туитър

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп е най-следваният водач в Туитър в света, съобщи Франс прес, базирайки се на годишно проучване, озаглавено " Туипломация " (Twiplomacy), на консултантската компания " Бърсън Кон енд Улф " (Burson Cohn & Wolfe - BCW).

Веднага след Тръмп се подреждат папа Франциск и индийският министър-председател Нарендра Моди, предава Българска телеграфна агенция.

С към 52 милиона почитатели, профилът на Доналд Тръмп се трансформира в най-следваният в Туитър международен водач през октомври 2017 година, когато той изпревари папа Франциск - вторият най-следван водач с повече от 47 милиона почитатели на профилите му на девет езика, се показва в изследването.

Индийският министър председател е на трето и четвърто място с 42 милиона почитатели на персоналния му профил и надлежно 26 милиона на профила му в качеството на министър-председател, съгласно консултантската компания.

В Европа най-следваният водач е английският министър председател Тереза Мей с 5 милиона почитатели на нейния длъжностен профил, а след нея се подрежда френският президент Еманюел Макрон с повече от 3 милиона, като броят на неговите почитатели се е нараснал съвсем тройно след избирането на поста на държавен глава през май 2017 година

В арабските страни най-следваният водач също е жена: йорданската кралица Рания, чийто профил има повече от 10 милиона почитатели. След нея са вицепрезидентът и министър председател на Обединените арабски емирства Шейх Мохамед бин Рашид Ал Мактум с 9 милиона и саудитският крал Салман с 6 милиона.

Представителите на държавните управления на южноамериканските страни, които имат профили в Туитър, са едни от най-активните. Външният министър на Венецуела Хорхе Ареаса да вземем за пример е правил приблизително по 55 изявления в Туитър дневно за последните 12 месеца.

Общо държавните и държавните ръководители, а също по този начин и външни министри на 187 страни имат профили в Туитър, което съставлява 97 % от 193-те страни членки на Организация на обединените нации, се споделя в проучването " Туипломация ".

Правителствата на единствено шест страни - Лаос, Мавритания, Никарагуа, Северна Корея, Свазиленд и Туркменистан - не разполагат публично с профили в обществената мрежа, отбелязва консултантската фирма
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР