Президентът на САЩ Доналд Тръмп е готов на всичко, включително

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп е готов на всичко, включително
Коментари Харесай

Тръмп готов да прекрати работата на правителството заради стената с Мексико

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп е подготвен на всичко, в това число и на отчасти прекъсване на работата на държавното управление поради финансирането на градежа на стената на границата с Мексико. Това съобщи през днешния ден един от основните му съветници, Стивън Милър, в изявление за телевизия Си Би Ес, представено от ТАСС.

"Ще създадем всичко належащо, с цел да построим стената на границата (с Мексико) и да спрем продължаващата рецесия с незаконната имиграция ", акцентира Милър. Той отговори позитивно на въпрос на журналиста дали Тръмп е подготвен да спре работата на държавното управление поради построяването на стената.

По-рано в. Вашингтон пост " заяви, че Белият дом и някои федерални организации са почнали превантивно да се приготвят за допустимо отчасти прекъсване на работата на държавното управление поради различия сред президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп и демократите в Конгреса по въпроса за стената по границата. Крайният период за гласоподаване на финансирането на администрацията изтича в края на идната седмица. Тръмп желае от Конгреса 5 милиарда $ за стената, а демократите са съгласни единствено на 1,3 милиарда $.

Републиканците не разполагат с задоволително гласове за приемането на бюджета за 2019 финансова година (започнала в Съединени американски щати още на 1 октомври). Той би трябвало да бъде гласуван до 21 декември, в противоположен случай работата на към една четвърт от държавните институции може да спре поради липса на средства.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР