Президентът на САЩ Доналд Тръмп е дал указания на своите

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп е дал указания на своите
Коментари Харесай

Тръмп иска САЩ да се върнат в Транстихоокеанското партньорство?

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп е дал инструкции на своите съветници да прегледат въпроса за връщане на страната в самодейността Транстихоокеанско партньорство (ТТП). Ако бъде реализирани договорености за по-изгодни за страната условия за присъединяване в него, заяви представителката на Белия дом Линдзи Уолтърс.

" През предходната година президентът съблюдава своето заричане за излизане от ТТП, доколкото то бе неизгодно за американските служащи и фермери " се споделя в публикуваното изказване, представено от Интерфакс.

 Германия: Излизането на Съединени американски щати от ТТП е добре за нас
Германия: Излизането на Съединени американски щати от ТТП е добре за нас

Тръмп да признае, че американската стопанска система е неконкурентоспособна

Заедно с това президентът " поредно е приказвал, че е открит за доста по-добра договорка, в тази тенденция бе и неговото изявление през международния стопански конгрес в Давос по-рано тази година ", отбелязва Уолтърс.

Тя осведоми, че в тази връзка президентът Тръмп е дал инструкции на комерсиалния представител Роберт Лайтхайзер и икономическия консултант Лоурънс Кудлоу " да изучат въпроса, може ли сходно съглашение да бъде тематика на договаряния ".

През 2017 година Тръмп взе решение страната да излезе от ТТП по отношение на това, че по неговото мнение многостранното комерсиално съглашение накърнява икономическите ползи на Съединени американски щати.

 12 страни подписаха Транстихоокеанското партньорство. За какво се схванаха?
12 страни подписаха Транстихоокеанското партньорство. За какво се схванаха?

Факт е една от най-големите мултинационални търговски покупко-продажби в историята

Първоначално самодейността включваше 12 страни ( Съединени американски щати, Япония, Малайзия, Виетнам, Сингапур, Бруней, Австралия, Нова Зеландия, Канада, Мексико, Чили и Перу). Общо те имат към 40% дял в международната стопанска система и потребителски пазар от над половин милиард души.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР