Президентът на САЩ Доналд Тръмп е бил замесен в 4000

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп е бил замесен в 4000
Коментари Харесай

Американци съдят Тръмп за погазване на свободата на словото

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп е бил забъркан в 4000 правосъдни желае за последните 30 години, оповестяват американски медии. И в този момент милиардерът е притеглен в още един, откакто няколко души го съдят поради това, че ги е блокирал в " Туитър ", съобщи Би Би Си.

Американският водач ежедневно употребява обществената медия, с цел да насочва гневни рецензии по адрес на политици и публицисти.

Съдебният иск е импортиран от института Knight First Amendment - група в отбрана свободата на словото към Колумбийския университет.

Седемте ищци настояват, че профилите им в мрежата са блокирани от президента или от негови съветници, откакто са дали отговор на негови известия с сериозни или осмиващи мнения. Те не могат да видят или да отговорят на известия от профила на Тръмп след блокирането им.

Ищците се аргументират, че Тръмп е блокирал присъединяване им в обществените онлайн полемики. Действията на американския президент се дефинират като " угнетяване на дисидентите " в обществен конгрес и нарушение на Първата корекция, която се отнася до свободата на словото.

Гражданският иск е също и против представителя на Белия дом Шон Спайсър и шефа на отдела за обществени медии Даниел Скавино.

Миналия месец Сапйсър съобщи, че известията на Тръмп в " Туитър " се преглеждат като " публични известия на президента на Съединени американски щати ".

Сред критиците на Тръмп, чиито мнения в " Туитър " бяха блокирани, беше и майсторът на трилърите - писателят Стивън Кинг.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР