Президентът на САЩ Доналд Тръмп допусна, че е възможно Саудитска

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп допусна, че е възможно Саудитска
Коментари Харесай

Тръмп готов да накаже Саудитска Арабия, ако е отговорна за изчезването на журналист

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп позволи, че е допустимо Саудитска Арабия да е виновна за изгубването на журналиста Джамал Хашоги и сподели, че в случай че това се окаже по този начин, страната му ще наложи сурово наказване на кралството.

В същото време Тръмп удостовери, че изключва опцията за ограничение на оръжейните продажби, предадоха Франс прес и Ройтерс.

" Засега (саудитците) отхвърлят (да са замесени) и го отхвърлят пламенно. Би ли могло да са те? Да ", сподели Тръмп в записано в четвъртък и излъчено през днешния ден изявление за Си Би Ес.

Ако фактически се окаже, че Саудитска Арабия е виновна, ще има сурово наказване, добави той.

Тръмп съобщи, че казусът е изключително значим, " тъй като този човек е бил публицист ".

Но на въпрос за премисляните разновидности за реакция президентът на Съединени американски щати повтори позицията си, че не поддържа концепцията за ограничение на продажбите на оръжие на Саудитска Арабия и не е податлив да анулира подписаната договорка за продажба на оръжие за 110 милиарда $ на Саудитска Арабия.

" Ще ви дам образец - те поръчват военно съоръжение. Всички по света желаеха да получат тази поръчка. Искаше я Русия, искаше я Китай, искахме я ние. Ние я получихме, и то напълно. Ще ви кажа какво не желая да направя. Не желая да навредя на заетостта в Боинг, Локхийд, Рейтиън. Не желая да изгубя такава поръчка. Има и други способи за наказване ", съобщи Тръмп.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР