Президентът на САЩ Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен
Коментари Харесай

Тръмп посети за първи път Държавния департамент за встъпването в длъжност на Помпейо

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на... към профила посети за първи път Държавния департамент. Той участва на церемонията по встъпване в служба на новия американски държавен секретар Майк Помпейо, утвърден от Сената на американския Конгрес предходната седмица, съобщи Асошиейтед прес.

Помпейо, който преди този момент бе шеф на Централно разузнавателно управление на САЩ, размени на поста Рекс Тилърсън, отхвърлен през март след месеци на конфликти сред него и Тръмп.

Помпейо публично постави клетва пред съдията от Върховния съд Самуел Алито още предишния четвъртък и след това отпътува на първата си задгранична обиколка, отвела го в Брюксел и в Близкия изток.

Днес на церемонията по встъпване в служба Помпейо сподели, че Държавният департамент ще води твърда дипломация, когато се наложи, съобщи ТАСС.

Той сподели, че Съединени американски щати се намират в ранен етап на решение на рецесията със Северна Корея и акцентира, че тъкмо в този момент има невиждана опция за смяна на хода на историята на Корейския полуостров.

Държавният секретар пое уговорката да се реализира без пролонгация преустановяването на севернокорейската стратегия за оръжия за всеобщо поразяване и увери, че актуалната американска администрация няма да повтори грешките от предишното и ще си отваря необятно очите, съобщи Франс прес.

"Лошо съглашение не е алтернатива ", сподели Помпейо, визирайки идните диалози сред Доналд Тръмп и Ким Чен-ун. "Решени сме да реализираме непрекъснатото, подлежащо на инспекции и необратимо преустановяване на севернокорейската стратегия за оръжия за всеобщо поразяване и това да стане без отсрочване ", добави той.

По мотив наличието на Тръмп в Държавния департамент, АП напомня, че той го избягваше по време на мандата на Тилърсън и се бавеше при запълването на овакантените висши дипломатически постове.

Помпейо даде обещание да влее нови сили в Държавния департамент и да възвърне неговото добро име и самонадеяност.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР