Президентът на САЩ Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен
Коментари Харесай

Тръмп удължи програма за следене на чужденци в интернет

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на... към профила подписа закон за удължение с още шест години на действието на програмата на Агенцията за национална сигурност (АНС) за подслушване на телефонни диалози и прехващане на електронни писма на задгранични жители, които са обвинени в тероризъм, предадоха ТАСС и Ройтерс.

"Току-що подписах законопроекта за раздел 702 за удължение на събирането на разследваща информация от чужбина ", написа Тръмп в Туитър, имайки поради признат в Конгреса нормативен акт за удължение действието на раздел 702 от Закона за следене на задграничните разузнавания.

Законът възобновява за шест години и с минимални промени стратегия на АНС за събиране на информация от чужденци зад граница, само че пътем събира и незнайно количество информация от американски жители, отбелязва Ройтерс.

Раздел 702 провокира разногласия както в Съединени американски щати, по този начин и в други страни. Той разрешава на американските разследващи служби без правосъдно позволение да подслушват телефонни диалози и да четат електронни писма сред задгранични жители, които се намират отвън територията на Съединени американски щати, само че употребяват американски сателитни връзки, или интернет сървъри, в това число принадлежащи на огромни компании, отбелязва ТАСС.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР