Президентът на САЩ Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен
Коментари Харесай

Тръмп официално подкрепи републиканец, обвинен в сексуални посегателства

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на... към профила публично поддържа републиканец, упрекнат в полови похищения, на частичните избори за Сенат в щата Алабама, съобщи Агенция Франс Прес.

Белият дом заяви в официално съобщение през вчерашния ден, че Тръмп застава зад Рой Мур след "позитивен телефонен диалог " сред двамата. По-рано денем президентът на Съединени американски щати изрази цялостна поддръжка за Мур в коментар в Туитър. Ултраконсерваторът е упрекнат в полови похищения от няколко дами, най-малката от които е била на 14 години все още на хипотетичните действия в края на 70-те години на предишния век, когато той е бил на към 30 години. Бившият магистрат бе любимец на частичните избори в Алабама на 12 декември за едно място в Сената на Съединени американски щати преди публикуването на обвиняванията против него, отбелязва Българска телеграфна агенция, цитирайки Агенция Франс Прес.

Досега Тръмп не бе подкрепил публично републиканеца, като се ограничаваше с с неразбираеми послания в негова поддръжка и най-много с нападки против неговия конкурент, демократа Дъг Джоунс. "Мур споделя, че не е имало такива полови похищения. И, вие знаете, че би трябвало да го изслушаме ", съобщи Тръмп в края на предишния месец.

Обвиненията против републиканския кандидат-сенатор бяха оповестени при започване на ноември във вестник "Вашингтон пост ". Тогава Белият дом сподели, че в случай че те са правилни, Мур би трябвало да се отдръпна от конкуренцията. Дъщерята на президента Иванка Тръмп даже съобщи, че "онези, които протягат ръка на деца, имат непокътнато място в пъкъла ". Ако Мур загуби, това ще понижи републиканското болшинство в Сената единствено до един глас. Сега партията разполага с 52 места в 100-членната горна камара на Конгреса на Съединени американски щати.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР