Президентът на САЩ Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен
Коментари Харесай

Тръмп помилва бившия си съветник Стив Банън и още близо 150 души

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 година в нюйоркския помилва някогашния си консултант Стив Банън, в границите на вълна от помилвания и анулира на присъди на 143 души, измежду които рап звезди и някогашни членове на Конгреса, оповестиха Асошиейтед прес и Ройтерс. Помилванията бяха оповестени от Белия дом в среднощ локално време, броени часове преди края на президенството на Тръмп.

Президентът обаче не е подписал заповеди за опрощение на самия себе си, членове на фамилията си или юриста си Руди Джулиани, водил несполучливите опит за анулация на резултатите от президентските избори предходната година, които Тръмп загуби.

Тръмп помилва и рапърите Лил Уейн и Кодак Блек, които бяха упрекнати в закононарушения, свързани с владеене на оръжие, както и някогашния кмет на Детройт Куаме Килпатрик, наказан на 28 години затвор по обвинявания в корупция.

Банън беше основен консултант на кандидатпрезидентската акция на Тръмп през 2016 година, само че предходната година беше упрекнат в машинация на поддръжници на президента, в опит да събере средства за създаване на стената по границата с Мексико. Той отхвърли виновността си пред съда.

Представители на Белия дом бяха посъветвали Тръмп да не помилва Банън. Двамата неотдавна възобновиха връзките си, до момента в който президентът търсеше доказателства за недоказаните си изказвания за машинация на изборите, съгласно осведомен източник.

67-годишният Банън е следващият получил опрощение политически съдружник на Тръмп, който постоянно използваше пълномощията си, с цел да санкционира съперниците си и да награждава лоялните към него, отбелязва Ройтерс. Преди това той помилва съветника по националната сигурност Майкъл Флин, упрекнат, че е излъгал пред ФБР за диалозите си с някогашния съветски дипломат и размени присъдата на

Роджър Стоун, упрекнат, че е излъгал пред Конгреса по време на следствието на хипотетичната съветска интервенция в изборите през 2016 година.

Банън към момента може да бъде упрекнат в щатския съд на Ню Йорк, където помилването на президента няма да му помогне, съгласно Даниъл Алонсо, някогашен прокурор, който работи в правната компания Бъкли.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР