Президентът на САЩ Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен
Коментари Харесай

Тръмп отново иска да спре броенето на гласовете от изборите

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 година в нюйоркския още веднъж изиска да бъде спряно броенето на гласовете от изборите, предадоха Българска телеграфна агенция и Асошиейтед прес.

Необичайното изказване на настоящ американски президент в поддръжка на прекъсването на броенето на законно подадени гласове беше направено в обява в Туитър тази заран, в която се споделя само: "Спрете броенето! "

Изборите се провеждат от обособените щатски, окръжни и локални управляващи. Публичните изказвания на Тръмп нямат никакви последици за броенето на гласовете в страната.

Досега броенето на гласовете в цялата страна се прави дейно и без доказателства за каквoто и да било непозволено държание, макар обществено изразеното неодобрение на Тръмп, отбелязва Асошиейтед прес.

Президентът направи това изказване в миг, когато акцията му заведе правосъдни искове в няколко щата, с цел да опита да спре броенето на гласовете с претекст липса на бистрота. Въпреки всичко акцията на Тръмп таеше вяра, че продължаването на броенето на гласовете в Аризона може да докара до превъзмогване на преднината на Байдън в щата.

След първата си обява в Туитър от през днешния ден президентът помести втора отново там, в която се споделя следното: "Всеки глас, постъпил след края на изборния ден, няма да бъде броен ", заяви ДПА.

Туитър по-късно маркира тази втора обява на президента като противоречива и вероятно подвеждаща, съобщи Ройтерс.

Кампанията на Тръмп заяви, че има намерение да оспори в съда хипотетични нарушавания при гласуването в щата Невада (даващ 6 гласа в Избирателната колегия), заяви телевизионният канал "Фокс нюз ", представен от ТАСС.

По данни на телевизионния канал Ричард Гренел, някогашен изпълняващ длъжността шеф на Националното разузнаване на Съединени американски щати, а в този момент част от акцията на Тръмп, има намерение да разгласи на конференция в Лас Вегас (щата Невада) подаването на правосъден иск в този щат. "Фокс нюз " отбелязва, че съгласно акцията на републиканеца в Невада са дали своят вот минимум 10 000 души, които към този момент не живеят там.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР