Президентът на САЩ Джо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е

...
Президентът на САЩ Джо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е
Коментари Харесай

Британски вестник обвини Джо Байдън и администрацията му за глада в ивицата Газа

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън  Джо Байдън Джо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 година в и неговата администрация бяха упрекнати, че са съучастници в предизвикването на апетит в палестинския анклав на брега на Средиземно море линията Газа, като не са подхванали задоволително дейности по отношение на многократните предизвестия от личните си специалисти и филантропични организации, установи английският вестник " Индипендънт ", представен от Българска телеграфна агенция.

В следствие под заглавието " Джо Байдън  Джо Байдън Джо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 година в направи повече от въоръжаването на Израел. Изтекли документи разкриват, че неговите чиновници го считат за съизвършител в опустошителния апетит в Газа ", медията разгласява резюме на изявленията с сегашни и някогашни чиновници на Агенцията за интернационално развиване на Съединени американски щати (USAID) и чиновници на Държавния департамент, филантропични организации, работещи в Газа, и вътрешни документи на USAID. Така стана ясно, че администрацията е отхвърлила или пренебрегнала молбите да употребява лостовете, с които разполага, с цел да убеди своя съдружник Израел - адресат на милиарди $ военна поддръжка на Съединени американски щати - да разреши задоволителна филантропична помощ в Газа, с цел да се спре ширещия се там апетит.

Бившите чиновници споделят, че Съединени американски щати също са дали дипломатическо прикритие на Израел, с цел да сътвори условия за глада в палестинския анклав, като блокира интернационалните старания за реализиране на преустановяване на огъня или облекчение на рецесията, правейки доставката на помощ съвсем невъзможна, написа още " Индипендънт ".

" Това не е просто затваряне на очите за провокирания апетит на цялото население, това е директно съучастничество “, сподели пред основаното в Лондон издание  някогашният чиновник на Държавния департамент Джош Пол, който подаде оставка поради поддръжката на Съединени американски щати за войната.

Израел изрично отхвърля да има рецесия в Газа или че е лимитирал помощта. Управляваната от премиера Бенямин Нетаняху държава  споделя, че борбата с " Хамас ", въоръжената формация, която провокира актуалната война, когато умъртви 1200 души и взе над 250 заложници в Израел на 7 октомври, е попречила напъните за оказване на помощ.

Сега, съгласно Световната продоволствена стратегия, към 300 000 души в северната част на Газа изпитват " цялостен " апетит, а цялото 2,3-милионно население на Газа изпитва пагубни равнища на апетит, уточни още  " Индипендънт ".

Нивото на противоречие в държавната организация на Съединени американски щати, виновна за администрирането на гражданската задгранична помощ и битката с световния апетит, е невиждано, добави медията от Обединеното кралство.

Най-малко 19 вътрешни меморандума на противоречие са изпратени от началото на войната от чиновници на USAID, критикуващи поддръжката на Съединени американски щати за войната в Газа, акцентира английският вестник.

В репортаж със заглавие " Няма вода, храна, опазване на здравето, тоалетна ": Отчаянието се задълбочава в лагерите в Газа ", лондонската медия " Гардиън " осведоми за отчайващото състояние, в което се намира цивилното палестинско население на линията.

Непрекъснато разтревожени, от време на време ранени или заболели, постоянно гладни и жадни, множеството от жителите на палатковия град, издигнал се измежду дюните край град Хан Юнис, търсят леговище от безмилостната израелска атака, която доближи Рафах, най-южния град в Газа, уточни още английският вестник.

Други 100 хиляди са се преместили от Северна Газа, където през уикенда стартира поредност от израелски интервенции, ориентирани против бойци на " Хамас ", които са се върнали в елементи, прочистени по-рано по време на войната. Всички се преценяват с инструкциите, популяризирани посредством листовки, телефонни позвънявания и в обществените мрежи, за евакуация на десетки номерирани квартали.

Въпреки че израелски публични лица настояват, че „ интернационалната филантропична помощ ще бъде предоставена съгласно потребностите “ за големия брой разселени, действителността е доста друга.

Мнозина би трябвало да изминават дълги дистанции, с цел да си набират вода, и не могат да си разрешат задоволително храна. Един кг захар коства 12 $, към шест пъти повече, в сравнение с преди Израел да стартира офанзивата си против Рафах преди седмица. Цената на солта и кафето се е нараснала 10 пъти, само че тази на брашното остава постоянна. Големият проблем е неналичието на пари. Банките са затворени и малко на брой имат останали запаси, означи " Гардиън ".

Вестникът цитира Сабрийн, 28-годишна майка на три деца, която е била разселена четири пъти, откакто за първи път е напуснала дома си в северния град Бейт Лахия при започване на спора през октомври.

„ Това не е живот за никое обикновено човешко създание. Няма нищо: нито вода, нито храна, нито опазване на здравето, нито даже тоалетна. Децата ми ме питат дали могат да ядат единствено картофи, само че в този момент нямаме пари. Всичко, което имаме, е консервирана храна, разпределяна от Организация на обединените нации “, сподели тя.

„ Децата ми към този момент имаха грип, висока температура и хепатит. Сега са слаби и няма задоволително антибиотици, тъй че съм доста обезпокоена ", добави тя.

Седем месеца след началото на войната " Хамас " надалеч не е надвит, подклаждайки страховете в Израел, че върви към безконечна война.

" Гласът на Америка " отбелязва,  че администрацията на Байдън се готви да изпрати на Израел нов пакет от оръжия и муниции за над 1 милиард $.

Това е първата оръжейна доставка за Израел, оповестена от администрацията, откогато този месец спря различен оръжеен трансфер - състоящ се от 3500 бомби. Белият дом съобщи, че е спрял този трансфер, с цел да попречи на Израел да употребява бомбите в офанзивата си против претъпкания с бежанци град Рафах в южната част на Газа.

Белият дом беше подложен на критика от двете страни на политическия набор в Съединени американски щати поради военната си поддръжка за продължаващата към този момент седем месеца война на Израел против " Хамас " в Газа, уточни още " Гласът на Америка ". Някои от демократите накараха Байдън да ограничи прехвърлянията на офанзивни оръжия към Израел, с цел да окаже напън върху съдружника на Съединени американски щати да направи повече за отбрана на палестинските цивилни. Много републиканци, от своя страна, осъждат всяко понижаване на военната поддръжка за Израел.

Пакетът, който се изпраща, включва муниции за танкове за към 700 милиона $, тактически транспортни средства за 500 милиона $ и минохвъргачки за 60 милиона $, цитира " Гласът на Америка " сътрудници на Конгреса (парламента на САЩ), говорили при изискване за анонимност.

" Вашингтон таймс " също отбелязва желанието за изпращане на нова военна помощ на Израел, като показва, че към този момент не е ясно по кое време тези оръжия ще стигнат до Израел.

" Уолстрийт джърнъл " отбелязва друга специфичност на войната в Газа – че оповестената от Съединени американски щати за  терористична група " Хамас " употребява своята мрежа от тунели, дребни кафези от бойци и необятно обществено въздействие, освен с цел да оцелее, само че и да основава проблеми на израелските сили.

Вестникът отбелязва, че " Хамас " нападна по-агресивно, стреляйки всеки ден с гранатомети по бойци, укриващи се в къщи, и по израелски военни транспортни средства, написа " Уолстрийт джърнъл " за тази необятно прилагана процедура на партизанска война, водена от радикалната палестинска ислямистка формация, като цитира израелски резервист от 98-а дивизия командоси, която сега се бие в Джабалия.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР