Президентът на САЩ Джо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е

...
Президентът на САЩ Джо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е
Коментари Харесай

Байдън: При прекратяване на огъня САЩ биха могли да предложат на Украйна защита, подобна на тази за Израел

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън  Джо Байдън Джо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 година в през днешния ден съобщи, че до момента в който Украйна чака да се причисли към отбранителния съюз на НАТО, Съединени американски щати са подготвени да ѝ предложат отбрана, сходна на тази, която дават на Израел, съобщи ДПА.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 11082
Байдън попари очакванията на Украйна за бързо присъединение към НАТО, заявявайки, че " това ще отнеме известно време ", само че до момента в който тя чака, Вашингтон към момента може да помогне.

" Съединените щати са подготвени да обезпечат... сигурност, сходна на тази, която осигуряваме на Израел. " Президентът добави, че това включва " даване на нужното им оръжие, потенциал да се пазят сами ".

Но това би могло да се случи единствено в случай че има преустановяване на огъня и спокойно съглашение сред Украйна и Русия - страната, която я атакува.

Съединени американски щати поддържат Израел с към 3,8 милиарда $ годишно, огромна част от които отиват за противоракетна отбрана и военни технологии. 

Според скорошен отчет на Изследователската работа на Конгреса на Съединени американски щати никоя друга страна в света след Втората международна война не е получавала по-голяма поддръжка от Съединени американски щати, в сравнение с Израел. 

През март 2022 година Конгресът утвърди милиарди в допълнение финансиране за израелската система за противоракетна защита " Железен купол ", за чието създаване Съединени американски щати помогнаха. Израел, който стартира да я употребява през 2011 година, я разпростира, с цел да отбрани своите 9,4 млн. поданици.

Наред с други неща, системата за отбрана унищожава ракети с дребен обхват на деяние, до момента в който са още във въздуха.

Съединени американски щати към този момент са най-големият боен покровител на Украйна, доставяйки на разкъсваната от войната страна съоръжение на стойност 42,8 милиарда $, по данни на Института за международна стопанска система в Кил, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР