Президентът на САЩ Джо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е

...
Президентът на САЩ Джо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е
Коментари Харесай

Байдън обсъди ситуацията в Русия с лидерите на Франция, Германия и Великобритания

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън  Джо Байдън Джо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 година в е разговарял по телефона с водачите на Франция, Германия и Обединеното кралство, до момента в който бунтовниците от частната военна организация " Вагнер " се придвижват към Москва, откакто по-рано през днешния ден те превзеха съветския южен град Ростов на Дон, заяви Белият дом, съобщи Ройтерс.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 10882
" Лидерите разискаха обстановката в Русия. Те също по този начин потвърдиха непоколебимата си поддръжка за Украйна ", показват от пресслужбата на Белия дом.

Байдън е бил осведомен за развиването на обстановка в Русия от неговия екип по национална сигурност, показаха още от Белия дом, добавяйки, че президентът ще продължи да бъде осведомен през целия ден.

По-рано в събота държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън е провел диалози със своите сътрудници от Г-7. Външният министър на Турция Хакан Фидан пък е разговарял по телефона с държавния секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън, като двамата също са разискали събитията в Русия, уточни за Ройтерс източник от турското външно министерство.

По-рано в събота турският президент Реджеп Ердоган  Реджеп Ердоган Реджеп Тайип Ердоган - турски политик и министър председател. Роден на 26  февруари 1954 година в Истанбул. Завършва е декларирал пред съветския водач Владимир Путин  Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград, в този момент Санкт-Петербург. През в телефонен диалог, че Турция е подготвена да даде своя принос за разрешаване на обстановката в Русия допустимо най-скоро, съобщи Анадолската организация, базирайки се на турското президентство. Двамата са разискали най-новите събития в Русия.

Ердоган е откроил в диалога значимостта на това да се подходи със здрав разсъдък по отношение на обстановката, заяви Дирекцията по връзки на президентството на Турция. " Ние, Турция, сме подготвени да дадем своя принос, с цел да разгадаем обстановката допустимо най-скоро с мир и успокоение ", е споделил Ердоган пред съветския си сътрудник.

U.S. President Joe Biden discussed the situation in Russia by phone with French President Emmanuel Macron, German Chancellor Olaf Scholz, and British Prime Minister Rishi Sunak.
— NEXTA (@nexta_tv)
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР