Президентът на САЩ Джо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е

...
Президентът на САЩ Джо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е
Коментари Харесай

Байдън се опита да мобилизира демократите

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън  Джо Байдън Джо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 година в се опита да активизира демократите в навечерието на междинните избори в Съединени американски щати, на които републиканците може да победят, съобщи Франс прес.

" Ако всички вие отидете да гласувате, демокрацията е избавена, това не е смешка ", сподели Байдън по време на предизборна демонстрация в университета " Сара Лоурънс " северно от Ню Йорк. " Сега е моментът за вашето потомство да пази демокрацията, да я опази, да я избере ", добави той, откакто напомни щурма против Конгреса на 6 януари 2021 година, осъществен от симпатизанти на тогавашния президент Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 година в нюйоркския.

От своя страна Тръмп взе участие в предизборна демонстрация в щата Флорида. Там в Маями той още веднъж подхрани упованията, че може да се кандидатира за изборите за президент след две години, като съобщи: " Може би ще би трябвало да го направя още веднъж ". Тогава неговите последователи започнаха да скандират: " Още четири години! Още четири години! ".

Фактът, че Байдън избра да взе участие в предизборна демонстрация в щата Ню Йорк, който е бастион на демократите, а Тръмп - във Флорида, който поддържа републиканците, приказва, че за двата политически лагера към този момент не става дума да убедят тези, които не знаят за кого ще гласоподават, да ги поддържат, а да накарат колкото се може повече свои поддръжници да отидат да гласоподават в една страна, в която партийните разделения са по-дълбоки от по всяко време било.

Днес в последния ден преди изборите Байдън ще има финален избирателен протест в Мериленд, щат, който граничи с федералната столица Вашингтон, а Тръмп ще бъде на протест в оспорвания щат Охайо.

На междинните избори на следващия ден се гласоподава за възобновяване на състава на Камарата на представителите и на една трета от състава на Сената на американския Конгрес. Паралелно с това се създават и доста локални избори.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР