Президентът на САЩ Джо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е

...
Президентът на САЩ Джо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е
Коментари Харесай

Байдън обвини републиканците, че искат да намалят помощта за Украйна, ако спечелят изборите за Конгрес


Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън  Джо Байдън Джо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 година в упрекна Републиканската партия, че желае да понижи финансовата помощ за Украйна, в случай че завоюва междинните избори за Конгрес другия месец, съобщи Франс прес.

Той приказва на избирателен протест в Пенсилвания - щат, който се чака да има основно значение в изборите на 8 ноември.

" (Републиканците) споделят, че в случай че завоюват, евентуално няма да продължат да финансират Украйна ", съобщи Байдън и акцентира: "... тези хора не схващат по какъв начин стоят нещата. Въпросът не опира единствено до Украйна. Става въпрос за Източна Европа. За НАТО. " Президентът демократ съобщи, че републиканците " въобще не схващат американската външна политика ".

Във вторник водачът на републиканското малцинство в Камарата на представителите Кевин Маккарти предизвести, че неговата партия няма да подпише " празен чек " на Украйна, в случай че завоюва междинните избори.

Проучванията на публичното мнение отреждат болшинство на републиканците в долната камара на Конгреса, която в този момент е под контрола на демократите. Според анализатори партията на Байдън би трябвало да завоюва в Пенсилвания и още няколко щата, с цел да резервира нежния си надзор над Сената.

От началото на съветската инвазия в Украйна на 24 февруари администрацията на американския президент даде на Киев военна помощ на стойност 17,6 милиарда $. Това стана със единодушието и на двете партии в Конгреса, въпреки че някои представители на дясното крило на републиканците бяха срещу.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР