Президентът на САЩ Джо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е

...
Президентът на САЩ Джо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е
Коментари Харесай

В интервю за АП Байдън каза, че рецесията не е неизбежна

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън  Джо Байдън Джо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 година в съобщи пред Асошиейтед прес, че американският народ е „ в действителност подтиснат " след бурните две години с пандемията от ковид, неустойчивостта на стопанската система и в този момент с възходящите цени на бензина, които засягат фамилните бюджети.

Той съобщи, че рецесията не е неизбежна, и се възмути от изказванията на депутатите републиканци, че миналогодишният проект за помощ поради КОВИД-19 е напълно отговорен за достигането на 40-годишен връх на инфлацията, като назова този мотив " неуместен ".

Що се отнася до цялостната настройка на американците, Байдън сподели: " Хората са в действителност, в действителност потиснати. "

" Те в действителност са потиснати ", сподели той. „ Нуждата от психологично здраве в Америка се е нараснала неимоверно, тъй като хората са видели всичко преобърнато. Всичко, на което са разчитали, е било преобърнато. Но по-голямата част от това е разследване от случилото се, от това, което се случи като разследване от рецесията с КОВИД. “

В 30-минутно изявление за АП в Овалния кабинет Байдън се спря на предизвестията на икономисти, че Съединените щати може да се насочат към криза.

„ Първо, това не е неизбежно ", сподели той. „ Второ, ние сме в по-силна позиция от всяка друга нация в света да преодолеем тази инфлация ".

Президентът съобщи, че вижда учредения за оптимизъм в равнището на безработица от 3,6 % и относителната мощ на Америка в света.

" Бъдете уверени, тъй като аз съм уверен, че сме в по-добра позиция от всяка друга страна в света да владеем втората четвъртина  на 21 век ", сподели Байдън. " Това не е хипербола, а факт. “

Запитан за какво е наредил финансовите наказания против Москва, които  навредиха на положението на пазарите на храни и сила в международен мащаб, Байдън съобщи, че е направил изчисленията си като главнокомандващ, а не като политик, който мисли за изборите.

„ Аз съм президентът на Съединените щати ", сподели той. „ Това е най-хубавото за страната. Не се майтапя. И по този начин, какво се случва? Какво ще се случи, в случай че най-голямата  сила в НАТО, организационната конструкция, която ние създадохме, стои настрани на фона на съветската експанзия? ".

Байдън се спря на опцията за безпорядък в Европа, в случай че една необезпокоявана Русия продължи да се придвижва все по-навътре в континента, Китай би бил обнадежден да превземе Тайван, а Северна Корея да стане още по-агресивна в упоритостите си за нуклеарно оръжие. 

Президентът на Съединени американски щати възобнови изказванието си, че огромните петролни компании са се възползвали от по-високите цени, без да усилват производството си толкоз, колкото би трябвало. Той съобщи, че фирмите би трябвало да мислят за света в кратковременен проект, а освен за своите вложители.

„ Не възнаграждавайте единствено себе си “, сподели той.

Потребителските цени скочиха с 8,6 % през последната година, което е най-рязкото повишаване от повече от 40 години насам.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР