Президентът на САЩ Джо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е

...
Президентът на САЩ Джо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е
Коментари Харесай

Байдън иска от Конгреса 33 млрд. долара за Украйна


Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън  Джо Байдън Джо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 година в възнамерява да изиска от Конгреса 33 милиарда $ за Украйна - внезапно нарастване на американското финансиране за войната, която източноевропейската страна води с Русия - както и нови юридически принадлежности за стягане на глобите и лишаване на активи от съветски олигарси, съобщи Ройтерс, като цитира американски представители.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 4747
Мащабната финансова помощ планува над 20 милиарда $ за оръжия, муниции и друга военна помощ, 8,5 милиарда $ за директна икономическа помощ за държавното управление и 3 милиарда $ филантропична помощ и помощ за хранителната сигурност в страната.



Освен това Байдън желае даване на опция за конфискуване на повече средства от съветски олигарси, с цел да се употребяват парите за напъните за подкрепяне на Украйна, отбелязва Ройтерс. С тази цел той предлага конгресмените да дадат на неговата администрация нови благоприятни условия, като разрешат на американските управляващи да конфискуват повече активи на олигарси, да дават парите от тези конфискации на Украйна и да криминализират още повече избягването на наказания, заяви Белият дом.

Предложените стъпки плануват да се разреши на американското министерство на правораздаването да употребява строгият закон за битка с проведената престъпност (РИКО), употребен едно време против мафията, с цел да се завеждат каузи против лица, заобикалящи наложените на Русия наказания. Освен това прокуратурата би трябвало да получи повече време за завеждане на каузи за пране на пари, като давностния период се удължи до 10 години вместо пет. В допълнение администрацията желае и да се криминализира съзнателното владеене на пари, получени в резултат на противозаконни покупко-продажби с Русия.

Американската военна помощ за Украйна към този момент надвиши 3 милиарда $ от 24 февруари насам, когато Русия стартира нашествието си в Украйна, което Москва дефинира като " специфична военна интервенция ", отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР