Президентът на САЩ Джо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е

...
Президентът на САЩ Джо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е
Коментари Харесай

Джо Байдън обяви нова военна помощ в размер на 800 милиона долара за Украйна

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън  Джо Байдън Джо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 година в разгласи през днешния ден, че е разрешил даването на Украйна на спомагателна военна помощ, която ще бъде на стойност 800 милиона $, предадоха Ройтерс и Франс прес, представени от Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 4494
" Сега е сериозен интервал в спора в Украйна, като Русия приготвя за идната фаза от войната ", акцентира Байдън в Белия дом, аргументирайки мярката. " Новата военна помощ ще включва тежка артилерия, 144 хиляди броя боеприпаси и тактически дронове ", сподели Байдън.

По-рано той утвърди общо към 2,6 милиарда $ военна помощ за Украйна.

Президентът на Съединени американски щати предизвести Конгреса, че ще би трябвало да позволи отпущането на още средства. 13,6-те милиарда $, утвърдени от Конгреса предишния месец за военна и филантропична помощ за Украйна, са " съвсем изчерпани ", сподели той.

Байдън разгласи, че Съединените щати ще забранят на свързани с Русия кораби достъп до своите пристанища.

Той оспори изказванията на Русия, че е превзела Мариупол. " Спорно е " дали тя управлява украинския пристанищен град на Азовско море. " Все още няма никакви доказателства, че Русия е превзела Мариупол ", сподели президентът на Съединени американски щати.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР