Президентът на САЩ Джо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е

...
Президентът на САЩ Джо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е
Коментари Харесай

Байдън: Русия е извършила ужасно зверство в Краматорск


Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън  Джо Байдън Джо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 година в упрекна през днешния ден Русия, че е направила " извънредно безчовечие " в Краматорск, откакто при обстрел на гарата на източния украински град починаха минимум 50 души, в това число 5 деца, оповестява Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 3975
" Нападението на украинска гара е ново извънредно безчовечие, осъществено от Русия, с нанасяне на удари по мирни жители, които опитваха да се изтеглят и да отидат на несъмнено място ", съобщи президентът на Съединени американски щати в Туитър.

Журналисти на Агенция Франс Прес в града са преброили минимум 30 тела пред гарата, сложени в чували за трупове или покрити с брезент.

Украинският президент Володимир Зеленски порица " безграничното зло ", осъществено от Русия и " безчовечните " способи.

Москва отхвърля да е виновна за този обстрел, като твърди, че не разполага с типа ракета, която се счита, че е била употребена. Русия дефинира случилото се като украинска " провокация ".

Краматорск е в намираща се под украински надзор част на Донбас. Останалата част от района от 2014 година е под контрола на проруски сепаратисти и Москва трансформира завоюването му в предпочитана цел, откакто изтегли войските си от регионите на Киев и Северна Украйна.

В новата фаза на спора Киев разполага със система за противовъздушна защита С-300, доставена от словашкото държавно управление, на което Байдън благодари през днешния ден в изказване.

Дарението стана допустимо, откакто НАТО изпрати в Словакия четири батареи за противоракетна защита " Пейтриът ".

" В миг, когато съветските сили се нареждат за идната фаза на тази война, инструктирах моята администрация да продължи да не пести старания за идентифициране и доставяне на украинската войска с модерните оръжия, от които се нуждае, с цел да отбрани страната си ", добави президентът на Съединени американски щати.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР