Президентът на САЩ Джо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е

...
Президентът на САЩ Джо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е
Коментари Харесай

Байдън удвои обещаните безплатни тестове за коронавирус до 1 млрд.

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън  Джо Байдън Джо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 година в съобщи през днешния ден, че е упълномощил държавното управление да достави гратис 500 милиона спомагателни теста за ковид, с цел да може да се удовлетвори търсенето в страната на фона на разпространяването на разновидността Омикрон, съобщи Ройтерс.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 29817
Преди коледните празници Белият дом към този момент даде обещание да обезпечи този месец 500 милиона безвъзмездни теста. Така общият брой става 1 милиард.

Днес оторизирам моя екип да достави 500 милиона спомагателни теста, които да бъдат раздадени гратис, сподели Байдън.

Президентът на Съединени американски щати призна, че схваща разочарованието на своите сънародници, само че увери, че достъпът до проби се е подобрил.

Изчислено е, че този месец ще достигнем близо 15 милиона теста дневно и ще имаме над 375 милиона домашни бързи теста единствено през януари. Това е огромен скок, уточни още Байдън.

Президентът на Съединени американски щати заяви, че държавното управление има намерение да пусне идната седмица уебсайт, от който хората да могат да поръчват безвъзмездни проби с доставка по домовете.

Също другата седмица, още 1000 военни медици ще бъдат изпратени в шест американски щата, с цел да оказват помощ на лечебните заведения, претрупани от растеж на пациентите поради разпространяването на мощно заразния вид Омикрон, разгласи още Байдън. Той посочи, че екипи, които ще се състоят от седем до 25 военни лекари, медицински сестри и други, ще отидат в Мичиган, Ню Джърси, Ню Мексико, Ню Йорк, Охайо и Роуд Айлънд, с цел да поддържат незабавните отделения и да освободят личен състав за оказване на други медицински грижи.

Следващата седмица ще оповестя по какъв начин управляващите ще дават гратис на американците висококачествени защитни маски, съобщи още Байдън и добави, че е сломен от рекордния брой нови случаи и приети в болница в страната по отношение на Омикрон.

Броят на приетите в болница с коронавирус в Съединени американски щати е достигнал рекордно ниво тази седмица, сочат калкулации на Ройтерс, като нараства устойчиво от края на декември насам - интервал, през който Омикрон измести Делта като преобладаващия вид в страната.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 29817  Премиершата си постави трета игла с Коронавирус ваксина Премиершата си постави трета игла с Коронавирус ваксина  Откриха ген, който удвоява риска от тежко протичане на COVID-19 Откриха ген, който удвоява риска от тежко протичане на COVID-19  Млада жена си спретна Коронавирус опит, лекари я упрекнаха в безумство Млада жена си спретна Коронавирус опит, лекари я упрекнаха в безумие
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР