Президентът на САЩ Джо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е

...
Президентът на САЩ Джо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е
Коментари Харесай

Джо Байдън ще произнесе първата си Реч за състоянието на съюза

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън  Джо Байдън Джо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 година в ще произнесе първата си Реч за положението на съюза на 1 март, удостовери Белият дом, откакто ръководителят на Камарата на представителите Нанси Пелоси изпрати публична покана на президента да приказва пред Конгреса и американската общност една година след встъпването си в служба, оповестява Българска телеграфна агенция.

„ Благодаря Ви за Вашата смела визия и патриотично ръководство, които преведоха Америка през рецесията и я насочиха към епоха на огромен напредък, тъй като ние освен се възвръщаме от пандемията, само че в този момент сме и в доста по-добро положение от преди!”, написа Пелоси в писмото си до Байдън. „ В този дух, Ви пиша, с цел да Ви поканя да извършите послание към Съвместното съвещание на двете камари на Конгреса на 1 март, вторник, с цел да споделите Вашето виждане за положението на съюза”, декларира още тя.

Това ще бъде най-късната дата, на която президент на Съединени американски щати е произнасял своята Реч за положението на съюза, отбелязва Асошиейтед прес. Тя нормално се насрочва за януари, а от време на време и за февруари. Забавянето се дължи частично на натоварения законодателен календар на Конгреса, зимното нарастване на случаите на COVID-19 поради по-заразния вид Омикрон и идната Зимна олимпиада, която заема ефирното време в този интервал.

Последната Реч за положението на съюза произнесе тогавашният президент Доналд Тръмп, в навечерието на оправдаването си от Сената по първото дело за импийчмънт против него.

Байдън произнесе първата си тирада на взаимно съвещание на двете камари на Конгреса през април предходната година, към 100 дни откакто влезе в Белия дом. Тогава той я употребява, с цел да пропагандира в поддръжка на два законопроекта, единия за обособяване на средства за инфраструктура, а другия за по-големи обществени разноски.

Миналата година Байдън подписа, въпреки и орязана, само че утвърдена и от двете партии в Конгреса, версия на закона за инфраструктурата и той влезе в действие. Този за обществените разноски беше признат от Камарата на представителите, само че не може да получи задоволително поддръжка от демократите в Сената, с цел да мине и там.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР