Президентът на САЩ Джо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е

...
Президентът на САЩ Джо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е
Коментари Харесай

Заради спорния си мандат Тръмп наруши една от традициите в САЩ

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън  Джо Байдън Джо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 година в не счита, че предшественикът му Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 година в нюйоркския би трябвало да има достъп до разследващи брифинги "заради непредсказуемото си държание " и опасението, че може да разгласи информация, съобщи демократът в изявление за Си Би Ес, представено от Ройтерс.

,,Мисля, че не'', сподели Байдън в отговор на въпрос на водещия на предаването на Си Би Ес "Вечерни вести " (Evening News) Нора О'Донъл дали републиканецът Тръмп следва да получава брифинги. Бившите президенти на Съединени американски щати обичайно получават прочут брой разследващи брифинги, макар че са престанали да заемат поста.

Тръмп постоянно очерняше разследващата общественост и по време на престоя си в Белия дом не беше прочут с участия в дълги брифинги, отбелязва Ройтерс. Той също по този начин се усъмни в американските разследващи данни, показващи, че Русия се е намесила в изборите през 2016 година

През новата седмица против републиканеца ще стартира втори развой за импийчмънт, този път за подстрекателство на бунт на Капитолия с апела си към хората да се борят против резултатите от изборите на 3 ноември, които той загуби, Байдън сподели, че мнението му, че Тръмп не би трябвало да получава брифинги, не е обвързвано с безредиците на Капитолия.

Заради непредсказуемото му държание е, няма нищо общо с метежа, сподели президентът, до момента в който се аргументираше.

Помолен да разяснява кое е най-голямото му безпокойство, обвързвано с това Тръмп да получава класифицирана информация, Байдън се замисли.

,,Не бих желал да злоупотребявам. Просто считам, че няма потребност той да разполага с разследващите брифинги. Какво е изгодата за него от тези разследващи брифинги? Какво влияние има въобще той, с изключение на обстоятелството, че може да се изпусне и да каже нещо?'', съобщи Байдън.

Белият дом показа преди този момент, че въпросът се обмисля.

Тръмп прекара месеците след изборите в оборване на резултатите в съда и отправяне на неоснователни изказвания за всеобщи изборни фалшификации. Той не присъстваше на формалната гала за встъпването в служба на Байдън на 20 януари дружно с другите някогашни американски президенти и вместо това отпътува за Флорида, където е открил постпрезидентския си офис, отбелязва Българска телеграфна агенция.

В изявлението за Си Би Ес Байдън добави, че не чака, че в законопроекта за финансово подкрепяне против последствията от Коронавирус рецесията на стойност 1,9 трилиона $ да бъде включено и предлагането му минималната работна заплата да бъде внезапно нараснала на 15 $ на час.

Предполагам, че няма да бъде вътре. Но пък считам, че би трябвало да имаме минимална работна заплата, която сама по себе си да бъде 15 $ на час, съобщи той.

Същевременно добре осведомени източници оповестиха за Ройтерс, че Байдън има намерение да усили тавана за банкет за бежанци в Съединени американски щати за актуалната фискална година на 62 500 души от исторически ниските равнища от 15 000 души в този момент, избрани от Тръмп. По думите на източниците тези пренасочвания ще отворят места за 22 000 бежанци от Африка, 6000 от Източна Азия, 4000 от Европа и Централна Азия, 5000 от Латинска Америка и Карибите и 13 000 от Южна Азия. На разположение ще бъдат и още 12 500 непренасочени места.

Това става, откакто Байдън подписа декрет за смяна в процедурите за бежанците в Съединени американски щати. Той съобщи, че има намерение да дефинира таван от 125 000 души за приема на бежанци за фискалната 2022 година, която стартира на 1 октомври.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР