Президентът на САЩ Джо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е

...
Президентът на САЩ Джо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е
Коментари Харесай

Байдън ще говори за външната си политика в Държавния департамент

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън  Джо Байдън Джо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 година в ще приказва в най-общи линии за външната си политика при визитата си в Държавния департамент на следващия ден, без да навлиза в детайлности за нея, сподели говорителката на Белия дом Джен Саки, представена от Ройтерс.

Саки повтори, че Байдън счита, че Съединени американски щати би трябвало да работят в тясно съдействие със свои съдружници по казуса с Китай, цитира Българска телеграфна агенция.

Байдън и водачи на демократите в Сената са изразили единодушие, че е належащо бързо напредване на избавителните самостоятелни помощи по 1400 $ за американците в битката с провокираната от Ковид-19 икономическа рецесия, сподели Саки.

Байдън и сенаторите демократи са на мнение, че гласуването на тези помощи би трябвало да е подкрепено и от двете партии. Байдън предлага избавителен проект за ковид в размер на 1,9 трилион $, само че републиканците оферират проект за под половината от тази сума.

Байдън през днешния ден изрази очакване, че може да получи поддръжка от някои републиканци за този собствен проект, съобщи Франс прес.

Дори и това да не стане, демократите може да решат да одобряват проекта сами. Вчера в Сената към този момент беше гласувана процедура, която може да даде опция за приемането на този проект с нормално болшинство, а не с 60 гласа от 100, каквато е естествената процедура.

Това би разрешило бързо приемане на текста, защото демократите имат 50 места в Сената, а при еднакъв брой гласове вицепрезидентката Камала Харис има решаващия глас като ръководител на Сената.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР