Президентът на САЩ Джо Байдън заяви вчера, че се притеснява,

...
Президентът на САЩ Джо Байдън заяви вчера, че се притеснява,
Коментари Харесай

Байдън се притеснява, че Путин няма изход от войната в Украйна

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън съобщи през вчерашния ден, че се тормози, че президентът на Русия Владимир Путин няма излаз от войната в Украйна, съобщи Ройтерс. Байдън добави, че се пробва да реши по какъв начин да се оправи с този проблем.

На мероприятие за набиране на средства във вашингтонско предградие американският президент сподели, че Путин неверно е вярвал, че нашествието на Украйна ще разцепи НАТО и Европейски Съюз. Вместо това Съединени американски щати и доста европейски страни са се сплотили в поддръжка на Украйна.

Байдън сподели, че Путин е доста прозорлив човек и той се тревожи, че съветският водач " сега няма излаз и аз се пробвам да измисля какво да създадем по този въпрос ", осведоми Българска телеграфна агенция.

По-рано Ройтерс заяви, базирайки се на изявление на говорителката на Белия дом Джен Саки, че Байдън не е удовлетворен от това, че в медиите е изтекла информация, съгласно която наподобява, че разследващите служби на Съединени американски щати са помогнали на Украйна да вземе на прицел съветски транспортен съд и съветски генерали в Украйна. 

" Президентът не е удовлетворен от това приключване. Той счита, че изтеклата информация преувеличава нашата роля, съдържа неточни изказвания и също по този начин подценява ролята на украинците и тяхното управление, и той не счита, че тя е градивна ", сподели тя.

Вчера Байдън също по този начин подписа подкрепен и от двете партии закон за възобновяване на действието на програмата " ленд-лийз " от Втората международна война, помогнала за успеха над нацистка Германия, задачата на който е да укрепи Киев и съдружниците на Съединени американски щати в Източна Европа, съобщи Асошиейтед прес.

Новият закон е като цяло алегоричен, само че беше подписан до момента в който Конгресът е напът да утвърди финансиране от още 33 милиарда $ или даже повече за воденето на войната, отбелязва АП. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР