Президентът на САЩ Джо Байдън заяви вчера, че правителството му

...
Президентът на САЩ Джо Байдън заяви вчера, че правителството му
Коментари Харесай

Байдън: САЩ подкрепя сделката с Турция за изтребители F-16

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън съобщи през вчерашния ден, че държавното управление му ще продължи да поддържа евентуалната продажба на изтребители F-16 на Турция.

Забележките бяха направени по време на среща при закрити врата сред турския президент Реджеп Тайип Ердоган и Байдън в коридорите на срещата на върха на Г-20 в Бали, Индонезия, където те разискаха двустранните връзки, по-специално въпросите на търговията и сигурността, както и районното развиване, съгласно изказване на турската дирекция по връзките.

Байдън благодари на Ердоган за напъните му да помогне за унищожаване на пречките в договорката за зърно в Истанбул и за обновяване на износа от украинските пристанища, се споделя в изказването.

Президентът на Съединени американски щати акцентира, че Турция е " значим участник " в процеса на присъединение на Швеция към НАТО.

Също по този начин Байдън съобщи своите съболезнования на Ердоган за смъртоносната терористична офанзива в неделя в Истанбул.

Най-малко шестима души бяха убити и 81 ранени при бомбения гърмеж в неделя, който турското държавно управление удостовери, че е осъществен от терористичната група YPG/ПKK.


Отношенията сред Анкара и Вашингтон бяха обтегнати през последните години заради съдействието на Съединени американски щати с терористичната група YPG/ПKK в Сирия, неуспеха им да екстрадират търсения лидер на терористичната организация Фетулах Гюлен (ФЕТО), различия по отношение на закупуването от Турция на съветската система за противовъздушна защита С-400 и глобите на Вашингтон против Анкара.

Съединени американски щати обявиха, че си сътрудничат с YPG/ПKK в Северна Сирия за битка с терористичната формация Ислямска страна, само че турски публични лица настояват, че потреблението на една терористична група за битка с друга не е честен акт.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР