Президентът на САЩ Джо Байдън заяви във вторник, че Израел

...
Президентът на САЩ Джо Байдън заяви във вторник, че Израел
Коментари Харесай

Байдън: Нетаняху трябва да се промени - Израел губи глобална подкрепа

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън съобщи във вторник, че Израел губи поддръжка поради своите " безразборни " бомбардировки над Газа и че Бенямин Нетаняху би трябвало да се промени, разкривайки нов раздор в връзките с израелския министър председател, предава " Ройтерс ".

Забележките на Байдън , отправени към донорите на акцията му за преизбиране през 2024 година, бяха най-критичните му досега относно метода, по който Нетаняху се оправя с войната на Израел в Газа. Те са в ослепителен контрастност с неговата дословна и политическа прегръдка на израелския водач дни след офанзивата на бойците на " Хамас " против Южен Израел на 7 октомври.

" Сигурността на Израел може да се основава на Съединените щати, само че сега той има повече от Съединените щати. Има Европейския съюз, има Европа, има по-голямата част от света ... Но те стартират да губят тази поддръжка поради безразборните бомбардировки, които се правят ", сподели Байдън.

Байдън загатна за частен диалог, в който израелският водач сподели: " Вие бомбардирахте Германия, хвърлихте атомната бомба, доста цивилни починаха ".

Байдън сподели, че е дал отговор: " Да, по тази причина всички тези институции бяха основани след Втората международна война, с цел да се погрижат това да не се повтори... не правете същите неточности, които направихме при 11 септември . Няма повода, заради която трябваше да участваме във война в Афганистан. "
 Байдън загатна за различия с Нетаняху: Биби, обичам те, само че...
Байдън загатна за различия с Нетаняху: Биби, обичам те, само че...

Американският президент загатна, че израелският министър председател е в " мъчно състояние "

Байдън, който постоянно приказва напряко на своите събития за набиране на средства, се появи в хотел във Вашингтон с към стотина души, в това число няколко евреи. Той беше показан от дълготраен водач в Комитета по публични въпроси на Американския Израел, произраелско лоби.

Острите мнения на Байдън съответстваха със съветника по националната сигурност на Белия дом Джейк Съливан, който се готви да пътува до Израел за диалози с израелския боен кабинет.

Нетаняху сподели в изказване във вторник, че Израел е получил " цялостна поддръжка " от Съединени американски щати за сухопътното си навлизане в Газа и че Вашингтон е блокирал " интернационалния напън за прекъсване на войната ".

Но той добави: " Има различия по отношение на " деня след " Хамас " " и се надявам, че ще реализираме единодушие и тук. "
 Байдън: Израелският кабинет е един от
Байдън: Израелският кабинет е един от " най-екстремните "

Кабинетът на Байдън работи върху съглашение сред Израел и Саудитска Арабия, само че означи, че е към момента в ранен стадий

При набирането на средства Байдън особено загатна израелския крайнодесен политик Итамар Бен-Гвир , който е министър на националната сигурност на Израел, и сподели, че " това е най-консервативното държавно управление в историята на Израел ".

Байдън сподели, че Нетаняху би трябвало да се " промени ", добавяйки, че " сегашното правителство в Израел затруднява това ".

Той също по този начин сподели, че в последна сметка Израел " не може да каже не " на палестинска страна , на която израелските консерватори се опълчват.

Байдън сподели: " Имаме опция да стартираме да сплотяваме района ... и те към момента желаят да го създадат. Но ние би трябвало да сме сигурни, че Биби (Нетаняху) схваща, че би трябвало да направи някои ходове... Не можете да кажете няма палестинска страна ".

Нетаняху също сподели в изказване от вторник, че " няма да разреши на Израел да повтори грешката от Осло " , имайки поради мирните съглашения от 1990 година, които основават Палестинската автономия (ПА) като част от договарянията за основаването на евентуална палестинска страна на Западния бряг, Газа и Източен Йерусалим.
 Байдън: Съединени американски щати поддържат решението за две страни след рецесията в Близкия изток
Байдън: Съединени американски щати поддържат решението за две страни след рецесията в Близкия изток

" Хамас " към този момент не може да тероризира Израел

Вашингтон съобщи, че планува , която " Хамас " заграби от основаната на Западния бряг организация през 2007 година

" Няма да разреша влизането в Газа на тези, които възпитават тероризъм, поддържат тероризма и финансират тероризма ", сподели Нетаняху. 

Байдън изрази мощна поддръжка за военната интервенция на Израел против бойците на " Хамас " в Газа, само че той и екипът му показаха.

Байдън възнамерява да се срещне в сряда в Белия дом с членове на фамилиите на американци, взети за заложници от " Хамас " по време на, при която бяха убити 1200 души, сподели чиновник на Белия дом.

Съливан сподели във вторник, че по време на визитата си в Израел ще разиска с израелски публични лица техния график за войната в Газа.

" Темата за това по какъв начин те виждат графика на тази война сигурно ще бъде в дневния ред на моите срещи ", сподели Съливан, който се чака да пътува по-късно тази седмица.

Съливан упрекна " Хамас " за нарушаването на примирието от 24 ноември до 1 декември, защото екстремистите отхвърлиха да освободят повече заложници.
 Израел не желае да остане за непрекъснато в Газа
Израел не желае да остане за непрекъснато в Газа

Отворен е за разискване на други възможности кой ще управлява територията
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР