Президентът на САЩ Джо Байдън заяви в петък, че е

...
Президентът на САЩ Джо Байдън заяви в петък, че е
Коментари Харесай

Байдън бил уверен в срещата си с Путин

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън съобщи в петък, че е убеден в организирането на персоналната си среща с съветския водач Владимир Путин, удостовери АП.

В Белия дом американският водач бе запитан за допустима среща с Путин през юни. " Убеден съм, че сме в положение да се оправим с провеждането на срещата. Нямаме тъкмо време или място. По това се работи ", сподели Байдън.

На въпрос дали обстановката на руско-украинската граница въздейства на желанието му да организира среща на върха, президентът отговори: " Това не визира желанието ми да се организира самостоятелна среща. " Преди това Путин имаше още войски на руско-украинската граница, там към момента има войски, само че има доста по-малко от тях преди месец ", сподели президентът.
 Politico уточни вероятни места за срещата на Путин и Байдън
Politico уточни вероятни места за срещата на Путин и Байдън

Има три страни с опит да са домакини

Президентът на Съединените щати, в телефонен диалог с президента на Русия на 13 април, предложи концепцията за осъществяване на руско-американска среща на върха в трета страна през идващите месеци. Впоследствие шефът на американската администрация изясни, че е поканил съветския си сътрудник да се срещне в Европа през лятото.

Байдън ще бъде в Европа в средата на юни, с цел да участва на срещите на върха на Г7 и НАТО.

По-рано прессекретарят на съветския водач Дмитрий Песков съобщи, че враждебните стъпки на Съединени американски щати към Руската федерация затрудняват разбора на обстановката, с цел да може Путин да вземе решение за среща с Байдън.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР