Президентът на САЩ Джо Байдън заяви днес, че звездата на

...
Президентът на САЩ Джо Байдън заяви днес, че звездата на
Коментари Харесай

Освободиха Бритни Грайнър в размяна за руски търговец на оръжие

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън съобщи през днешния ден, че звездата на американския баскетбол за дами Бритни Грайнър „ пътува към дома “, откакто Москва съобщи, че тя е била разменена за съветския търговец на оръжие Виктор Бут .
Съпругата на Бритни Грайнър - Шерел (л) и президентът на Съединени американски щати Джо Байдън (д).
Американската атлетка, която бе държана в отдалечена съветска наказателна колония, бе задържана на летището в Москва през февруари и наказана на девет години затвор през август за владеене на вейп касети с малко количество масло от канабис.

Байдън, който трябваше да приказва пред нацията от Белия дом, написа в Туитър, че „ преди минути приказвах с Бритни Грайнър “ . „ Тя е в сигурност. В момента е на аероплан и пътува към дома “, сподели той в своя туит, който включваше негови фотоси в Овалния кабинет със брачната половинка на Грайнър – Шерел.

Русия удостовери, че Бут е бил сменен за 32-годишната баскетболистка, която бе арестувана в опълчване жанр „ Студена война “ сред Москва и Вашингтон поради военната атака на Русия в Украйна . „ На 8 декември, 2022, на летището в Абу Даби, размяната на съветския жител Виктор Бут за американската гражданка Бритни Грайнър…беше сполучливо осъществена “, споделиха от министерството на външните работи на Русия в свое изказване. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР