Президентът на САЩ Джо Байдън заяви днес, че страната му

...
Президентът на САЩ Джо Байдън заяви днес, че страната му
Коментари Харесай

Байдън заяви, че САЩ никога няма да приемат анексията на Крим от Русия

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън съобщи през днешния ден, че страната му в никакъв случай няма да одобри анексирането на Кримския полуостров в Украйна от Русия, предадоха международните организации, базирайки се на официално съобщение на Белия дом.

" Съединените щати не одобряват и в никакъв случай няма да одобряват така наречен анексиране на полуострова, ние сме на страната на Украйна против нападателните дейности на Русия ", декларира президентът демократ във връзка навършването на седем години от анексията.

" Ще продължим да работим, с цел да държим Русия виновна за нейните злоупотреби и експанзия в Украйна ", акцентира Байдън.

" Съединени американски щати остават до Украйна, съдружниците и сътрудниците й през днешния ден, както вършат от началото на този спор. В деня на тази мрачна годишнина заявяваме още веднъж една елементарна истина: Крим е Украйна ", добавя президентът в официалното съобщение.

" Ще продължим също по този начин да почитаме смелостта и вярата на Революцията на достолепието, в която украинският народ се сблъска със снайперстки огън и насилници в екипировка за битка с безредиците на Майдан и изиска ново начало за своята страна ", прибавя американският президент.

Въоръженият спор сред подкрепяните от Русия сили и украинските войски лиши живота на над 13 000 души от началото си през 2014 година, когато Русия анексира Крим, а проруски сили в Източна Украйна се разпалиха против Киев.

Байдън беседва с съветския президент Владимир Путин в края на предишния месец и го притисна по редица въпроси, в това число суверенитета на Украйна, както и затварянето в Москва на опозиционера Алексей Навални, за хипотетичната интервенция в изборите през 2020 година в Съединени американски щати и солидната хакерска офанзива против държавното управление на Съединени американски щати предходната година, означават организациите.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР