Президентът на САЩ Джо Байдън заяви днес, че решението на

...
Президентът на САЩ Джо Байдън заяви днес, че решението на
Коментари Харесай

Байдън за прекратяването на „Нов СТАРТ“: Русия прави голяма грешка

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън съобщи през днешния ден, че решението на Русия да приключи контракта за понижаване на нуклеарните оръжия с Вашингтон е „ огромна неточност “, се споделя в изказване на Белия дом, представено от АП.

Американският президент беше в Полша, с цел да увери съдружниците от източния фланг на НАТО, че Съединени американски щати ще останат на тяхна страна в изискванията на разрастващата се съветска инвазия в Украйна.

Путин разгласи във вторник, че Русия ще приключи присъединяване си в контракт от 2010 година със Съединени американски щати - който лимитира разположените нуклеарни бойни глави на всяка страна до 1550 - макар че двете страни неотдавна го удължиха с още пет години.

Байдън споделя, че задължението на Съединени американски щати към НАТО е „ заветен ”. „ Ще пазиме всеки сантиметър от НАТО “, споделя той.

И Съединени американски щати ще продължат да поддържат Украйна, защото тя пази свободата си, прибавя той.

„ Това, което е заложено на карта, не е единствено Украйна, това е независимост “, повтори американският водач.

„ Като източен фланг на НАТО, вие сте предна линия на нашата групова защита ”, обърна се към участниците в срещата на Б –9 американският президент.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР