Президентът на САЩ Джо Байдън заяви днес, че решението на

...
Президентът на САЩ Джо Байдън заяви днес, че решението на
Коментари Харесай

Байдън за прекратяването на „Нов СТАРТ“: Русия прави голяма грешка


Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън съобщи през днешния ден, че решението на Русия да приключи контракта за понижаване на нуклеарните оръжия с Вашингтон е „ огромна неточност “, се споделя в изказване на Белия дом, представено от АП.

Американският президент беше в Полша, с цел да увери съдружниците от източния фланг на НАТО, че Съединени американски щати ще останат на тяхна страна в изискванията на разрастващата се съветска инвазия в Украйна.

В първите си мнения след изказването на Путин във вторник Байдън осъди съветското решение да се отдръпна от контракта, прочут като „ Нов СТАРТ “. Очаква се този ход да окаже директно влияние върху видимостта на Съединени американски щати за съветските нуклеарни действия. Пактът към този момент беше в положение да се поддържа, откакто в края на предходната година Москва анулира договарянията, които имаха за цел да спасят съглашението, в чието нарушение двете страни упрекват една друга.

„ Това е огромна неточност “, сподели Байдън.

Коментарите на президента пристигнаха в миг, когато той приключваше четиридневното си посещаване в Полша и Украйна с диалози с водачите на страни в най-източните елементи на алианса на НАТО, които се сплотиха в отговор на анексирането на Крим от Украйна през 2014 година от Путин.

Тъй като войната в Украйна се проточва, паниките остават нараснали. Много от страните се тормозят, че в случай че успее в Украйна, Путин може да предприеме последващи военни дейности против тях. Алиансът включва България, Чехия, Естония, Унгария, Латвия, Литва, Полша, Румъния и Словакия.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР