Президентът на САЩ Джо Байдън заяви, че страната му ще

...
Президентът на САЩ Джо Байдън заяви, че страната му ще
Коментари Харесай

САЩ изпращат на Украйна 31 танка "Ейбрамс", обяви Джо Байдън

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън съобщи, че страната му ще достави на Украйна 31 танка M1 Abrams, оповестява БГНЕС. Съединени американски щати и Европа са " изцяло единни " в поддръжката си за Украйна против " в действителност бруталната експанзия " на Русия, сподели Байдън в изказването си.

Той уточни, че по-рано през днешния ден е провел " дълъг диалог " със съдружниците от НАТО, измежду които Олаф Шолц, Еманюел Макрон, Риши Сунак и Джорджа Мелони, с цел да продължи " нашата тясна съгласуваност ".

Русия е очаквала, че " ще се разделим ", споделя той. " Но ние сме изцяло, изцяло, изцяло обединени ".

По-рано Белият дом, представен от Ройтерс, заяви, че президентът на Съединени американски щати е провел видеоконферентен диалог с френския президент Еманюел Макрон, немския канцлер Олаф Шолц, италианския министър-председател Джорджа Мелони и английския министър председател Риши Сунак за тясното съдействие сред страните им в помощта за Украйна.

Разговорът се състоя, откакто Германия разгласи, че ще даде на Украйна една рота от 14 танка " Леопард 2 " от запасите си и ще утвърди изпращането на такива машини и от други европейски страни.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР