Президентът на САЩ Джо Байдън заяви, че ще пътува до

...
Президентът на САЩ Джо Байдън заяви, че ще пътува до
Коментари Харесай

Над 100 са вече жертвите на пожарите на Хаваите

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън съобщи, че ще пътува до Хаваите " незабавно щом може " на фона на рецензиите към реакцията му на смъртоносните горски пожари, засегнали щата.

Говорейки в Милуоки във вторник, Байдън съобщи, че желае да подсигурява, че хората в щата имат " всичко, от което се нуждаят ".

До момента е доказана гибелта на близо 100 души в пожарите. 

Жителите на Хавайските острови се оплакват от темпото на реакция на федералното държавно управление на бедствието.

През уикенда, до момента в който беше на Рехобот Бийч, Делауеър, Байдън беше запитан от кореспондент за възходящия брой на починалите в Хавай и отговори: " Без коментар ".

Във вторник президентът съобщи, че към момента не е посетил Хаваите заради опасения, че това ще отклони запаси и внимание от филантропичната реакция. Джил Байдън ще го придружи на Хаваите.

" Не желая да преча. Бил съм в прекалено много региони на бедствия ", сподели господин Байдън. " Искам да съм сигурен, че няма да нарушим настоящите старания за възобновяване ".

До момента над 500 федерални чиновници са изпратени да оказват помощ в избавителните действия, в това число 150 експерти по търсене и избавяне.

" В Мауи е изпратен спомагателен личен състав, който да оказва помощ на към този момент намиращите се на място чиновници ", добави американският президент.

Той съобщи, че " всички налични федерални средства " в района ще бъдат употребявани за възстановителни действия, в това число американската войска и бреговата защита.

Длъжностните лица в Хавай обявиха, че чакат броят на починалите да нарасне през идващите дни, защото в най-засегнатите елементи на Мауи се откриват още тела.

В понеделник губернаторът Джош Грийн съобщи, че единствено 25% от засегнатия регион са били съответно претърсени за човешки остатъци.

Приблизително 80% от Лахайна - град с към 12 000 поданици - са унищожени от пожара.

На място в Мауи доста поданици обявиха пред Би Би Си, че са разочаровани от мащаба и скоростта на напъните за възобновяване.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР