Президентът на САЩ Джо Байдън заяви, че решенията и сделките,

...
Президентът на САЩ Джо Байдън заяви, че решенията и сделките,
Коментари Харесай

Байдън: Путин получи точно това, което не искаше

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън съобщи, че решенията и покупко-продажбите, оповестени на срещата на върха на НАТО в Мадрид, демонстрират, че Алиансът " се придвижва към място, което отразява действителностите на втората четвърт на 21-ви век ".

Реакцията на света към всяка рецесия, основана в резултат на съветската инвазия в Украйна, демонстрира, че Путин " получава тъкмо това, което не искаше ", сподели Байдън, представен от СиЕнЕн.

" На всяка стъпка от това пътешестване ние слагаме знак за единение, увереност и дълбоки благоприятни условия на демократичните народи по света да създадат това, което би трябвало да се направи ", добави той. " Путин смяташе, че може да разбие трансатлантическия съюз. Той се опита да ни отслаби. Очакваше нашата увереност да се пречупи. Но той получи тъкмо това, което не искаше ".

" Ние сме по-обединени от всеки път. А с присъединението на Финландия и Швеция ще бъдем по-силни от всеки път. Те имат съществени военни сили, и двете. Ще увеличим границата на НАТО с 800 благи по финландско-руската граница “, сподели Байдън и означи работата на Алианса за справяне с повишението на цените на газа и петрола и с продоволствената неустановеност, засягаща разнообразни елементи на света поради войната на Русия в Украйна.

" Възложихме на нашите екипи да работят по детайлностите за ограничение на цените на съветския нефт, с цел да се понижат приходите на Путин, без да се ощетяват американците и останалите, зависещи от бензиновата помпа. Ще се стремим да използваме средствата от митата върху съветските артикули, с цел да помогнем на Украйна да се възвърне. Поехме ангажимент за повече от 4,5 милиарда $ - повече от половината от тях от Съединени американски щати - за справяне с продоволствената неустановеност и с непосредствената рецесия, породена от съветската война “, съобщи американският президент.

" Погледнете въздействието на войната в Украйна върху Русия. Те трябваше да не заплащат външния си дълг за първи път от повече от 100 години. Загубиха 15 години от достиженията, които бяха създали във връзка с стопанската система си. Те се намират в обстановка, в която имат проблеми поради наложеното от мен решение за това какво може да се изнася за Русия във връзка с технологиите. Те ще имат проблеми с поддържането на производството на нефт, тъй като не разполагат с нужните технологии за това. И също по този начин са в сходна обстановка във връзка с оръжейните си системи и някои от военните си системи ", сподели Байдън. " Така че те заплащат доста, доста висока цена ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР