Президентът на САЩ Джо Байдън заяви, че републиканецът Доналд Тръмп

...
Президентът на САЩ Джо Байдън заяви, че републиканецът Доналд Тръмп
Коментари Харесай

Джо Байдън: Тръмп и неговите съюзници представляват опасност за демокрацията

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън съобщи, че републиканецът Доналд Тръмп и неговите съдружници съставляват рискова опасност за демокрацията в страната. Това стана по време на събитие отдадено на библиотеката, която ще бъде издигната в чест починалия републикански сенатор Джон Маккейн.

" В момента в Америка се случва нещо рисково. Има екстремистко придвижване, което не споделя главните убеждения в нашата народна власт. Движението " Нека създадем Америка велика " още веднъж.

По-голямата част от републиканците не поддържат тяхната екстремистка идеология. Знам това, тъй като през цялата си кариера съм имал опция да работя с републиканци. Тяхната последна стратегия, в случай че бъде осъществена, ще промени радикално институциите на американската народна власт ", съобщи Джо Байдън, президент на Съединени американски щати.

Речта на Байдън идва броени дни преди евентуалното прекъсване на работата на федералното държавно управление - обстановка, наложена от лоялните на Тръмп републиканци в Камарата на представителите.

От друга страна републиканците от Камарата на представителите дефинираха първия ден от следствието за импийчмънт против Джо Байдън като сполучлив, като обявиха, че са обосновали своите причини. Но специалистите, призовани от републиканците, предизвестиха, че към момента няма задоволително доказателства за импийчмънт. Белият дом назова следствието " политически трик ".

Официалното следствие даде на законодателите по-големи правни пълномощия да проверяват възможни нарушавания. Разследването ще се концентрира върху това дали Байдън в миналото е предприемал дейности за директно подкрепяне на бизнеса на членовете на фамилията си, в това число срещи с техни клиенти или оказване на въздействие върху политиката на държавното управление на Съединените щати.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР