Президентът на САЩ Джо Байдън заяви, че не призовава за

...
Президентът на САЩ Джо Байдън заяви, че не призовава за
Коментари Харесай

Байдън заяви, че не призовава за смяна на властта в Русия

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън съобщи, че не приканва за промяна на властта в Русия, съобщи преслужбата на Белия дом.

В неделя Байдън посети черква във Вашингтон. Според журналистката на Bloomberg Кортни Росен, когато президентът напускал църквата, един от чиновниците на медиите извикал: „ Г-н президент, призовахте ли за промяна на режима? “
„ Не “, отговори американският водач.

Ден по-рано, по време на посещаване във Варшава, Байдън, говорейки за съветския президент Владимир Путин, направи изказване, че „ този човек не може да остане на власт “. Впоследствие Белият дом увери, че водачът на Съединени американски щати не приканва за промяна на властта в Русия.

" Съединените щати нямат за цел да бъде заменено ръководството в Русия ", сподели американският държавен секретар Антъни Блинкън разяснявайки думите му през днешния ден по време на аудиенция в Ерусалим по този начин:

„ Президентът сподели, че на Путин не може да бъде разрешено да упражнява власт над своите съседи или района. Той не обсъждаше властта на Путин в Русия или промяната на режима ".
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР