Президентът на САЩ Джо Байдън заяви, че макар да не

...
Президентът на САЩ Джо Байдън заяви, че макар да не
Коментари Харесай

Джо Байдън възнамерява да се кандидатира за втори мандат

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън съобщи, че въпреки да не е взел публично решение да се кандидатира за преизбиране през 2024 година, неговото " желание " е да го направи , оповестява CNN.

Причината, заради която не върша преценка дали публично да се кандидатирам или да не се кандидатирам, е, че откакто направя тази преценка, влизат в действие цяла поредност от правила и аз би трябвало да третирам себе си като претендент от този миг нататък. Не съм взел това публично решение, само че това е моето желание - желанието ми да се кандидатирам още веднъж. И имаме време да вземем това решение, разясни той.

Въпросът за политическото бъдеще на Байдън ще бъде в центъра на вниманието на демократите след междинните избори през ноември , на които партията се бори да резервира контрола над Конгреса. Вече отговорите на президента дали ще направи нова кандидатура за Белия дом сложиха въпроси в разрастващата се конкуренция през 2024 година

Миналия месец американският президент уточни, че е прекомерно рано да направи решение дали да се кандидатира за втори мандат. 79-годишният Байдън е най-възрастният президент на Съединени американски щати.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР