Президентът на САЩ Джо Байдън заяви, че е готов да

...
Президентът на САЩ Джо Байдън заяви, че е готов да
Коментари Харесай

Байдън отново призова за затягане на продажбите на оръжие

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън съобщи, че е подготвен да работи за по-строго законодателство след новите стрелби, и прикани Конгреса да промени законодателството в региона на оръжията.

" Конгресът има пълномощията да изисква безвредно предпазване на огнестрелните оръжия, да изисква инспекции на предишното при всички продажби на оръжия, да лиши производителите на оръжия от имунитет против отговорност и да забрани нападателните оръжия и пълнителите с огромен потенциал - и това би трябвало да стане неотложно ", съобщи Байдън в изказване, оповестено на уеб страницата на Белия дом.

" Готов съм, както постоянно съм бил, да работя добросъвестно по федералното законодателство, което ще избави човешки животи ", сподели той.

Според него " американците са съгласни и желаят законодателите да работят във връзка с промените за сигурност на оръжията, учредени на здравия разсъдък ".

Байдън също по този начин осъди водачите на Републиканската партия за неотдавнашното им присъединяване в конгреса на Националната оръжейна асоциация (НРА).

Той добави, че той и първата дама Джил Байдън се молят за фамилиите на починалите и за тези, които се борят за живота си вследствие на насилието с огнестрелно оръжие този уикенд.
 Четирима души бяха убити при всеобща пукотевица в Алабама
Четирима души бяха убити при всеобща пукотевица в Алабама

Най-малко 20 души са ранени

Миналата събота четирима души бяха убити, а минимум 28 бяха ранени на празненство в Дедевил, Алабама.

Същия ден имаше пукотевица в парк в Луисвил, Кентъки, при която починаха двама души , а други четирима бяха ранени.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР