Президентът на САЩ Джо Байдън за въвеждане на целенасочени икономически

...
Президентът на САЩ Джо Байдън за въвеждане на целенасочени икономически
Коментари Харесай

САЩ моментално подкрепиха инициативата на ЕС за икономически санкции срещу Беларус

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън за въвеждане на целенасочени стопански наказания и други ограничения по отношение на Беларус и разпореди на администрацията да създаде подобаващи ограничения за изправяне пред съда на лицата, забъркани в случая със самолета на Ryanair и задържането на един от създателите на канала Nexta Telegram Роман Протасевич, апетитен за екстремист в Беларус, оповестява ТАСС.
" Присъединявам се към многото апели за интернационално следствие за изясняване на обстоятелствата от това събитие. Приветствам известията, че Европейски Съюз приканва за целенасочени стопански наказания и други ограничения. Наредил съм на моят екип да създаде надлежни ограничения за наказания против виновните за този акт в тясна съгласуваност с Европейски Съюз, други съдружници и сътрудници и интернационалните организации ", сподели Байдън в изказване, оповестено от пресслужбата на Белия дом, съобщи БГНЕС.
 Министерство на външните работи: Не е имало български жител на борда на отклонения в Минск аероплан Министерство на външните работи: Не е имало български жител на борда на отклонения в Минск аероплан
Министерството на външните работи на Литва ни осведоми през днешния ден, че на борда на отклонения в Минск пътнически аероплан на Ryanair не е имал...
Американският президент счита събитията за " засегнатост на интернационалните правила ". " Принудителната смяна от страна на Беларус на курса на търговски аероплан, летящ от една страна на Европейски Съюз в друга, както и карцерът на Роман Протасевич са директна засегнатост за интернационалните правила ", се споделя в текста. В изказването се показва, че оповестено видео с разпита на Протасевич може да е направено по насила.
" Съединени американски щати, дружно с други страни, приканват за освобождението му, както и стотици политически пандизчии ", добави Байдън.
Ръководителят на Белия дом изрази поддръжка за Протасевич и някогашната кандидатка за президент Светлана Тихановская. " Съединени американски щати ще продължат да поддържат хората в Беларус в битката им ", се споделя в изказването.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР