Президентът на САЩ Джо Байдън за пореден път обърка войната

...
Президентът на САЩ Джо Байдън за пореден път обърка войната
Коментари Харесай

Байдън с пореден гаф - обърка украинския Херсон с иракския Фалуджа

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън за следващ път обърка войната в Украйна с тази в Ирак.

По време на конференция в Белия дом в сряда Байдън обърка иракския град Фалуджа с украинския Херсон.

Преди седмица американският президент също обърка американската война в Ирак с съветската в Украйна, а по-късно се обърка още веднъж, до момента в който се опитваше да се поправи, като уточни неправилно по какъв начин синът му Бо е умрял през 2015 година

" Инфлацията е международен проблем сега поради войната в Ирак и въздействието върху петрола и това, което прави Русия ", сподели Байдън пред тълпата, като след това се поправи.

Но до момента в който се опитваше да изясни по какъв начин е объркал двете войни, той сподели на публиката: " Мисля за Ирак, тъй като там почина синът ми ". Всъщност Бо Байдън, боен правист в Националната армия на армията на Делауеър, е служил една година в Ирак. Той се завръща вкъщи през 2009 година, а през 2015 година умира от рак на мозъка в Съединените щати.

 Байдън изясни инфлацията с войната в Ирак и обърка от какво е умрял синът му (видео) Виж още

Новото комплициране стана в миг, когато президентът на Съединени американски щати приказва за това какво ще се случи сред Русия и Украйна преди зимата.

" Мисля, че подтекстът е подобен, че без значение дали се изтеглят от Фалуджа или не, и... имам поради от Херсон ", сподели Байдън, поправяйки грешката си.

(Фалуджа е град в Ирак, където през 2004 година стартира въстание против американците, което е потушено с дълъг взлом и тежки загуби.)

След това той изясни, че чака двете страни да " ближат рани " през зимата и да решат дали да създадат компромис. " Това е, което ще се случи ", сподели Байдън. " Дали или не... не знам какво ще създадат. " Коментарите на президента на Съединени американски щати пристигнаха единствено часове откакто Русия разгласи, че се изтегля от Херсон.

Ако и когато съветските сили се отдръпват към левия бряг на Днепър в Херсонска област, маршрутите им за доставяне ще станат по-лесни и те ще възстановят надълбоко ешелонираната си защита. Всеки опит на украинските сили да пресекат Днепър ще им коства извънредно скъпо, разяснява тематиката Си Ен Ен.

Русия ще резервира контрола си над 60% от Херсонска област, в това число крайбрежието на Азовско море. Докато съветските войски управляват левия бряг на река Днепър, за украинските сили ще бъде мъчно да повредят или унищожат канала, който доставя прясна вода в Крим.

Приоритетът на Сергей Суровикин, командващ съветските сили в Украйна, наподобява е да стабилизира съветските отбранителни линии след няколко сложни месеца.

Винаги има възможност съветските силили да са имали за цел да заловен в капан украинските сили и че руснаците няма да изоставят изцяло западния бряг.

Според английското разузнаване загубата на западния бряг на Днепър евентуално ще попречи на Русия да реализира стратегическия си блян да построи сухопътен мост към Одеса. Освен това в Лондон допускат, че на съветските войски ще им трябват няколко дни, с цел да доближат левия бряг на Днепър.

Поради ограничавания брой места за прекосяване на реката съветските сили ще бъдат уязвими. Вероятно изтеглянето ще отнеме няколко дни, като отбранителните позиции и артилерийски огън ще прикриват оттеглящите се сили, считат в английското министерство на защитата.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР