Президентът на САЩ Джо Байдън все още няма намерение сам

...
Президентът на САЩ Джо Байдън все още няма намерение сам
Коментари Харесай

Байдън не иска да вижда Путин

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън към момента няма желание самичък да инициира възможен контакт с съветския държавен глава Владимир Путин в границите на идната среща на върха на Г-20 в Индонезия, сподели говорителката на Белия дом Карин Жан-Пиер, съобщи ТАСС.

Тя съобщи, че Байдън " към момента няма желание да се среща с президента Путин, нищо не се е трансформирало в това отношение ". " В момента нямам какво да оповестя за среща или телефонен диалог с президента Путин. Президентът на Съединени американски щати ясно съобщи, че няма желание да го прави ", добави Жан-Пиер, съобщи Българска телеграфна агенция.

По-рано този месец Байдън означи в изявление за Cи Ен Ен, че не възнамерява да се срещне с Путин на срещата на върха на Г-20, само че счита, че това ще зависи от това какво ще желае да разиска съветският водач. По-специално президентът на Съединени американски щати позволи опцията да разиска с съветския президент въпроси, свързани с освобождението на американката Бритни Грайнър, която е наказана в Русия за контрабанда на масло от хашиш.

Засега остава отворен въпросът дали Путин ще участва на срещата на Г-20. Мненията на един от най-големите американски бизнесмени и най-богатия човек на планетата Илон Мъск и американската администрация за украинската рецесия се разминават, като формален Вашингтон счита, че единствено самият Киев може да вземе решение за възможни отстъпки пред Москва, съобщи още Карин Жан-Пиер на брифинга.

" Относно мненията му за Украйна и отстъпките на територии. Знам, че господин Мъск е приказвал доста интензивно за това. Той е частно лице с частна компания. Нашата позиция, позицията на държавното управление на Съединени американски щати, е доста ясна - заявявала съм я от тази естрада към този момент доста пъти - във връзка с метода, по който виждаме развиването на този развой: всичко зависи от Украйна, това е нейно решение, нищо за Украйна без Украйна, " сподели говорителката на президента на Съединени американски щати.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР