Президентът на САЩ Джо Байдън възнамерява да се обърне към

...
Президентът на САЩ Джо Байдън възнамерява да се обърне към
Коментари Харесай

Джо Байдън ще поиска от Конгреса да гласува еднократно $100 млрд. помощ за Украйна

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън има намерение да се обърне към Конгреса с молба за разпределяне на най-големия пакет помощ в историята на Украйна в размер до 100 милиарда $. Това заяви The Telegraph като се базира на свои източници.
 
Байдън обмисля " еднократен " законопроект за финансиране на помощта за Украйна преди идващите президентски избори, пробвайки се да излезе от задънената улица с републиканците, написа изданието.
 
Някои длъжностни лица считат, че приемането на един пакет от до 100 милиарда $ може да даде на администрацията на Байдън най-хубавия късмет да обезпечи финансиране за помощ за Украйна преди изборите в Съединени американски щати идващия ноември. Този ход ще избегне по-нататъшен спор в Конгреса по отношение на разноските за Украйна през идната година.
 
" Идеята за " огромен пакет " е мощно подкрепена от мнозина в администрацията ", сподели източник, осведомен с полемиката. Републиканският водач Доналд Тръмп и другите двама водещи републикански претенденти за президент неведнъж подлагаха на критика Байдън за помощта за Украйна, потвърждавайки, че парите би трябвало да бъдат изразходвани за вътрешни цели. В същото време поддръжката за Украйна измежду американците също понижава.

Оставката на ръководителя на Камарата на представителите Кевин Маккарти, републиканец, може да затрудни Байдън да продължи да желае от Конгреса от време на време допълнение на разноските в Украйна, което го принуждава да промени метода си, съгласно два източника, осведомени с въпроса.
 
Представител на администрацията на Съединени американски щати сподели пред The ​​Telegraph, че Белият дом " не взема никакви решения дали да направи един огромен пакет или каква ще бъде сумата " до изборите за заместител на ръководителя Маккарти, които би трябвало да стартират в сряда, само че огромен пакет за финансиране на помощта за Украйна до ноември 2024 година е " един от разновидностите ", които се преглеждат.
 
Някои републиканци ще се опълчват на " унифицирания " законопроект за разноските за Украйна и е допустимо Байдън да би трябвало да направи отстъпки по граничния надзор и други десни тези в подмяна на обстоятелството, че новият представител ще сервира настояването му за гласоподаване, написа вестникът.
 
В същото време се предвижда, че в случай че " единният пакет " от помощ за Украйна стигне до гласоподаване в Камарата на представителите, той най-вероятно ще мине с поддръжката на съвсем всички демократи и към половината представители на републиканците. Финансирането на Украйна също има поддръжката на огромно болшинство от сенаторите.
 
От началото на войната през февруари 2022 година Конгресът утвърди четири военни пакета на обща стойност към 113 милиарда $. От тази сума към 73 милиарда $ са непосредствено трансферирани на Киев в брой или под формата на оръжия, взети от американски арсенали. Най-големият пакет от 45 милиарда $ беше утвърден през декември 2022 година, само че е на привършване.
 
Според представител на администрацията, Байдън възнамерява " огромна " тирада за Украйна, която " ще се опита да сплоти Америка към това за какво е толкоз значимо да се поддържа Украйна и какъв брой е заложено на карта ".
Датата за речта към момента не е избрана, само че евентуално ще се състои, откакто бъде определен идващият ръководител на Камарата на представителите.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР