Президентът на САЩ Джо Байдън възнамерява да се кандидатира за

...
Президентът на САЩ Джо Байдън възнамерява да се кандидатира за
Коментари Харесай

Байдън възнамерява да се кандидатира за нов мандат като президент на САЩ

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън има намерение да се кандидатира за преизбиране през 2024 година, съобщи прессекретарят на Белия Дом Джен Саки, представена от Ройтерс.

През последните месеци рейтингът на Байдън, който преди броени дни навърши 79 години, спадна сензитивно. Това накара някои представители на неговата Демократическа партия да се запитат дали той няма да се откаже да се бори за втори четиригодишен мандат, отбелязва Ройтерс.

Джо Байдън " ще се кандидатира. Това е неговото желание ", сподели Саки на борда на президентския аероплан Еър форс 1 на път за американската военна база Форт Браг в щата Северна Каролина, където стопанинът на Белия дом ще се срещне с бойци и техните фамилии по случай Деня на благодарността.

Демократите бяха разтърсени от свои изборни резултати по-рано този месец. Те изгубиха от републиканците в щата Вирджиния и победиха с дребна преднина в бастиона си Ню Джърси.

Това повдигна въпроси какви са вероятностите на възможната президентска кандидатура на вицепрезидентката Камала Харис, в случай че Байдън реши да не се бори за преизбиране. Според изследване, извършено неотдавна от Съфолкския университет за вестник " Ю Ес Ей тудей ", единствено 28 % от американците утвърждават Харис.

В петък Байдън мина първия си медицински обзор, откогато стана президент на Съединени американски щати през януари. Лекарите решиха, че той е кадърен да извършва своите отговорности, макар че има скована походка и чести пристъпи на кашлица поради киселинен рефлукс.

Политическите вероятности пред американския президент наподобява въпреки всичко се усъвършенстваха предходната седмица, когато Конгресът утвърди неговия инфраструктурен проект за 1 трилион $. Законодателите към момента разискват обществен пакет в размер на 2 трилиона $.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР