Президентът на САЩ Джо Байдън в сряда поиска петролните компании

...
Президентът на САЩ Джо Байдън в сряда поиска петролните компании
Коментари Харесай

Байдън поиска обяснения от петролните компании за недостига и високите цени на бензина в САЩ

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън в сряда изиска петролните компании да обяснят за какво не пускат повече бензин на пазара и внезапно ескалира реториката си против петролната промишленост в страната , до момента в който той е изправен пред напън от възходящите цени на горивата, предава Ройтерс.

" По време на войната маржовете на облагата на рафинериите са доста над естественото, а те въздействат непосредствено на американските фамилии и не са допустими ", написа Байдън, добавяйки, че дефицитът на потенциал за пречистване покачва цените на бензина по-бързо от цените на петрола.

" Липсата на потенциал за пречистване - и произлизащите от това невиждани маржове на облага от рафинериите - притъпяват въздействието на историческите дейности, подхванати от моята администрация, с цел да се оправят с повишението на цените поради дейностите на (руския президент) Владимир Путин и усилват разноските за потребителите, " съобщи остро Байдън.

Байдън ускорява офанзивите против петролните компании през последните дни, защото цените на бензина в Съединени американски щати се подвигнаха до рекордно високи равнища над 5 $ за галон (около 2.50 лева за литър) през предишния уикенд и преди летния сезон на отпуските.
 Изпълнителният шеф на Morgan Stanley: Възможно е Съединени американски щати да изпаднат в криза
Изпълнителният шеф на Morgan Stanley: Възможно е Съединени американски щати да изпаднат в криза

Джеймс Горман: Очевидно в този момент вероятността е 50-50

Повишаващите се цени на бензина помогнаха за стимулиране на ненадейно устойчива инфлация на потребителските цени и яд измежду гласоподавателите преди междинните избори на 8 ноември, когато Демократическата партия на Байдън би трябвало да отбрани контрола си над Конгреса.

Потребителската инфлация в Съединени американски щати, което докара до най-голямото годишно нарастване от четири десетилетия. Служители на Белия дом развълнувано разискват по какъв начин да реагират на казуса, който в миналото са считали, че ще се контролира последователно, а в този момент считат, че значително е отвън техния надзор.

Байдън приписва покачването на цените на петрола най-вече на водените от Съединени американски щати наказания, които извадиха съветските енергийни доставки от международния пазар след нахлуването й в Украйна.

Но през последните дни Байдън пое курс на битка с огромните петролни компании , които поради възходящите цени на силата осъществят рекордни облаги .

Президентът, встъпвайки в служба, даде обещание да понижи зависимостта на Съединени американски щати от изкопаемите горива, в този момент желае да форсира производството на нефт, което се чака да доближи рекордни равнища в Съединените щати през идната година.

Министърът на енергетиката на Съединени американски щати Дженифър Гранхолм възнамерява да свика незабавна среща за това по какъв начин рафинериите могат да реагират на по-високите цени, сподели Байдън, като авансово изиска отговор от петролните компании.

Той сподели, че те би трябвало да дават " съответни хрумвания " за увеличение на преработката на нефт, дружно с пояснение за какво са понижили потенциала си през последните две години.
 Байдън: Съединени американски щати понижават федералния недостиг с $1,6 трилиона
Байдън: Съединени американски щати понижават федералния недостиг с $1,6 трилиона

Икономиката на Съединени американски щати би трябвало да бъде възобновена, а междинната работническа класа е основата на американската икономика
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР