Президентът на САЩ Джо Байдън в събота осъди като на

...
Президентът на САЩ Джо Байдън в събота осъди като на
Коментари Харесай

Байдън осъди като тероризъм събитията в Израел и обеща подкрепа

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън в събота осъди като на Хамас в Израел, оповестява АП. Неговата администрация подсигурява, че Израел ще получи това, от което се нуждае, с цел да се отбрани след офанзивата.

Байдън по-рано увери израелския министър председател Бенямин Нетаняху, че Съединените щати " застават с народа на Израел пред лицето на тези терористични офанзиви. Израел има право да пази себе си и своя народ. Никога не може да има опрощение за терористични офанзиви и поддръжката на моята администрация за сигурността на Израел е непоколебима и непоколебима. "

Президентът също по този начин предизвести враговете на Израел, че " това не е моментът за която и да е враждебна към Израел страна да употребява тези офанзиви, с цел да търси полза. Светът гледа. "
 Републиканците упрекнаха Байдън за конфликтите в Израел
Републиканците упрекнаха Байдън за конфликтите в Израел

Според тях, те са доказателство за слабостта на Съединени американски щати на международната сцена

Припомняме, че претендентите за президент на Съединени американски щати от републиканската партия за изборите през 2024 година упрекнаха администрацията на президента демократ  Байдън за офанзивите, подхванати от терористите на Хамас против Израел в събота, поради което починаха стотици, а хиляди бяха ранени.

Те показаха събитията там като доказателство за слабостта на Съединени американски щати на международната сцена и потвърждавайки , че администрацията е отчасти виновна.

Няколко от тях настояха, без да изложат съответни доказателства, че Съединени американски щати са финансирали тези офанзиви. Става въпрос 6 милиарда $ доходи от нефт , които администрацията на Байдън неотдавна размрази вследствие на замяна на пандизчии с Иран, в предишното финансирал Хамас.
 Реакциите по света на неочакваната ескалация в Близкия изток Обновена
Реакциите по света на неочакваната ескалация в Близкия изток

От остро наказание до утвърждение на дейностите на " Хамас "

Нетаняху към този момент благодари на американския президент за неговата поддръжка и сподели, че Израел се нуждае от военна интервенция, с цел да завоюва.

По-рано държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън съобщи, че Вашингтон " недвусмислено осъжда ужасяващите офанзиви на терористите от Хамас против Израел ".

" Никога няма опрощение за тероризма. Ние сме солидарни с държавното управление и народа на Израел и показваме нашите съболезнования на израелците, убити при тези офанзиви ", написа той в формалния си Twitter.

Съединени американски щати ще останат в стеснен контакт с израелските сътрудници, сподели Блинкън.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР