Президентът на САЩ Джо Байдън в разговор с японския премиер

...
Президентът на САЩ Джо Байдън в разговор с японския премиер
Коментари Харесай

САЩ и Япония осъдиха последния ракетен тест на КНДР

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън в диалог с японския министър председател Фумио Кишида изрично осъди изстрелването на балистична ракета с огромен обхват от Северна Корея.

Това са съобщили от Белия дом във вторник, представени от " Йонхап ".

" Лидерите взаимно осъдиха ракетния тест на КНДР по най-категоричен метод, признавайки изстрелването като заплаха за японския народ, дестабилизиращо за района и очевидно нарушаване на резолюциите на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации ", се споделя в прессъобщение.

Припомняме, че апелът пристигна, откакто междинен обхват (IRBM) над японска територия във вторник.  Това се случва за първи път от 2017 година насам. Беше усъвършенстван върхът за най-голямо хоризонтално разстояние, достигано в миналото от севернокорейска ракета със междинен или по-голям обхват.
 С нови учения Южна Корея и Съединени американски щати предизвестяват КНДР да внимава с провокациите
С нови учения Южна Корея и Съединени американски щати предизвестяват КНДР да внимава с провокациите

Европейски Съюз скастри Пхенян за неоправданата експанзия

Военни самолети на Южна Корея и Съединени американски щати организираха взаимни бомбардировъчни учения в отговор на ракетния тест. 

По данни на Обединения комитет на началник-щабовете на Южна Корея в ученията са взели участие четири южнокорейски изтребителя F-15K и американски изтребители F-16. Един от самолетите F-15K е направил прецизна бомбардировъчна маневра, изстрелвайки взаимни муниции за директна офанзива (JDAM) по виртуална цел на полигон на остров Джикдо.

Сеул отбелязва, че посредством комбинирания полет Южна Корея и Съединените щати " демонстрираха волята си да отговорят строго на всевъзможни закани от Севера, както и качествата си да нанесат акуратен удар още при започване на провокациите ".

Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел осъди ракетното тестване на Пхенян като " неоправдана експанзия и жестоко нарушаване на интернационалното право ".

Категорично съдя умишления опит на Северна Корея да заплаши сигурността в района посредством изстрелване на балистична ракета над Япония, написа той в Туитър.
 КНДР изстреля още две балистични ракети Обновена
КНДР изстреля още две балистични ракети

Докато Съединени американски щати и Южна Корея организират взаимни военни учения
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР